Η αλβανική κυβέρνηση εγκρίνει τον νέο δικαστικό χάρτη

Η αλβανική κυβέρνηση εγκρίνει τον νέο δικαστικό χάρτη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ulsi Manja, ανακοίνωσε ότι στη σημερινή κυβερνητική συνεδρίαση εγκρίθηκε ο νέος δικαστικός χάρτης που πρότεινε το KLGJ. Ο Μάντζα είπε ότι για δικαστήρια που θα κλείσουν δεν θα υπάρξει στέρηση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, ενώ πρόσθεσε ότι η εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη θα γίνει σε διαφορετικούς μήνες.


«Στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε ο νέος δικαστικός χάρτης. Η Αλβανία θα έχει 13 Πρωτοδικεία Γενικής Δικαιοδοσίας, 1 Εφετείο και 2 Διοικητικά Πρωτοδικεία. Οι πολίτες θα λαμβάνουν όλες τις δικαστικές υπηρεσίες στις υφιστάμενες δομές των Δικαστηρίων. Η υλοποίηση του χάρτη θα γίνει σταδιακά. Την 1η Φεβρουαρίου θα έχουμε τη συγκέντρωση του Εφετείου στα Τίρανα, την 1η Μαΐου θα είναι το Πρωτοδικείο Γενικής Δικαιοδοσίας και την 1η Ιουλίου τα Διοικητικά Πρωτοδικεία», είπε ο υπουργός.

Ο Manja πρόσθεσε ότι ο νέος δικαστικός χάρτης έχει αρκετές καινοτομίες. Θα τυποποιήσει τον μέσο χρόνο παράδοσης της απόφασης, θα κάνει δίκαιη κατανομή των υποθέσεων των δικαστών και θα μειώσει το κόστος παροχής δικαιοσύνης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου