Συνάντηση Κατσανιώτη με εκπροσώπους της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Συνάντηση Κατσανιώτη με εκπροσώπους της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), πολιτειακό γερουσιαστή του Rhode Island των ΗΠΑ, Λεωνίδα Ραπτάκη, και Διοικητικό Συμβούλιο της ΠαΔΕΕ συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμων, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Υποδεχόμενος τα μέλη της Διακοινοβουλευτικής, ο υφυπουργός αναφέρθηκε διεξοδικά στον σημαντικό ρόλο της ΠαΔΕΕ και στις πολυσχιδείς δράσεις της, υπογραμμίζοντας ειδικότερα τη συμβολή της στην ενδυνάμωση και τόνωση των δεσμών των αποδήμων με τη μητέρα – πατρίδα, στην προβολή των εθνικών θέσεων της χώρας και στην προώθηση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού. «Με τον Λ. Ραπτάκη, πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού & μέλη του ΔΣ συζητήσαμε επόμενες δράσεις για την προώθηση των εθνικών θέσεων της πατρίδας μας. Με την συμβολή της Διασποράς στη Δημόσια Διπλωματία ενισχύουμε την εικόνα της Ελλάδας παντού στον κόσμο», σημειώνει ο κ. Κατσανιώτης σε σχετική ανάρτηση του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακόμα, ο κ. Κατσανιώτης παρουσίασε αναλυτικά τους άξονες της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης για τον Απόδημο Ελληνισμό, δίνοντας έμφαση στα έργα της ψηφιοποίησης των προξενικών υπηρεσιών, τα οποία διευκολύνουν την εξυπηρέτηση Ελλήνων που διαβιούν στο εξωτερικό, καθώς και ομογενών. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον σχεδιασμό δράσεων δημόσιας διπλωματίας, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της συμβολής των μελών της ΠαΔΕΕ, αλλά και των απανταχού Ελλήνων, στην προβολή και ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, σε συνεργασία με τις πρεσβείες, τα προξενεία και εν γένει τις ελληνικές αρχές στο εξωτερικό.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε πως «η συμβολή της Διασποράς στην προάσπιση των εθνικών μας θέσεων και δικαίων είναι καθοριστική. Με το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού είμαστε σε διαρκή επαφή για τον συντονισμό δράσεων που στοχεύουν στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της πατρίδας μας».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ΠαΔΕΕ συναντήθηκαν χθες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.


ertnews.gr


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου