Ράμα: Η ΕΕ να ζητήσει συγγνώμη για τους φυλακισμένους του UCK

Ράμα: Η ΕΕ να ζητήσει συγγνώμη για τους φυλακισμένους του UCK

Στη συνέντευξη Τύπου σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Ράμα ρωτήθηκε για τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά του UCK στο Κοσσυφοπέδιο σχετικά με εμπορία οργάνων.

Για αυτό, ο Ράμα είπε ότι όχι μόνο είναι μια κατηγορία που αμαυρώνει το όνομα ενός ανεξάρτητου κράτους, αλλά πάνω απ' όλα είναι ντροπή για το Συμβούλιο της Ευρώπης για το οποίο θα πρέπει να απολογηθεί.

"Το UCK έχει πράγματι πέσει θύμα μιας οργανωμένης επίθεσης σε όλο τον κόσμο. Κανείς δεν πρέπει να προσπαθήσει να το μπερδέψει με κάτι άλλο. Δεν έχει καμία σχέση με τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, ούτε με τα στοιχεία, ούτε με οτιδήποτε μπορεί να έχει η Χάγη, αλλά πρόκειται για μια σελίδα ντροπής της Κομισιόν.

Η Κομισιόν πρέπει να βρει το θάρρος να σηκωθεί και να πει «συγγνώμη», γιατί είναι αδύνατο να κάνουν κάτι τέτοιο, σε μια χώρα όπου έχουν συμβεί τρομερά πράγματα και τα οποία έχουμε ζήσει επί Σοβιετικού ή την περίοδο της κινεζικής επιρροής και θα μπορούσαν να επαναληφθούν.

Τίποτα προσωπικό κατά των κυρίων, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει γνωστό, μέχρι να υπάρξει έστω και η παραμικρή απόδειξη.

Είναι αδύνατο να κατηγορήσουμε ένα ολόκληρο έθνος που απελευθερώθηκε με τόσο μεγάλη προσπάθεια και χάρη στον UCK, παρά τη μηχανή τεχνικής εκκαθάρισης του Μιλόσεβιτς, και ξαφνικά να πεταχτεί στα μεγαλύτερα βάθη των δημοσιογραφικών σκουπιδιών.

Δεν πρόκειται απλώς για τα μέσα ενημέρωσης, αλλά για την έκθεση εκείνων που υποστήριξαν το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η Αλβανία είναι πολύ μικρή για να αλλάξει τη μοίρα οποιασδήποτε υψηλού επιπέδου λήψης αποφάσεων, αλλά δεν θα τα παρατήσουμε, λόγω του γεγονότος ότι είμαστε μικροί. Αυτό ανήκει στο παρελθόν», είπε ο Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου