Gratteri: Η αλβανική μαφία είναι πάρα πολύ ισχυρή

Gratteri: Η αλβανική μαφία είναι πάρα πολύ ισχυρή

«Η αλβανική μαφία είναι μια ισχυρή μαφία γιατί προέρχεται από μια χώρα όπως η Αλβανία, όπου η διαφθορά είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, πολύ ψηλά», δήλωσε ο Nicola Gratteri, ο Ιταλός εισαγγελέας κατά της μαφίας, ένα από τα σύμβολα της καταπολέμησης της ιταλικής μαφίας και της ξένης μαφίας σε διασύνδεση με την ιταλική. Κατά την ομιλία του στο Πολυτεχνείο της περιφέρειας Marche, του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα Επιστημών, τίτλος που δίνει αυτό το αμφιθέατρο για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Μπροστά στους φοιτητές, ο εισαγγελέας κατά της μαφίας ανέλυσε τον «επιχειρηματικό» τρόπο δράσης της μαφίας στην τοπική και εθνική οικονομία, το σύστημα ανακύκλωσης και ξεπλύματος χρήματος που προέρχεται κυρίως από τα κολοσσιαία κέρδη της διακίνησης κοκαΐνης και κυρίως για ενέργειες που πρέπει να αναλάβει το κράτος, το δικαστικό σύστημα, αλλά και το νομοθετικό σύστημα στην Ευρώπη και τον κόσμο για την καταπολέμηση της εγκληματικής τους δράσης.

Μιλώντας για την Αλβανία, ο Nicola Gratteri είπε ότι «η αλβανική μαφία δεν είναι αυτή των τεσσάρων δειλών εγκληματιών που ληστεύουν βίλες και σπίτια σε διάφορες ιταλικές περιοχές.»

"Η αλβανική μαφία είναι σήμερα μια ισχυρή μαφία, γιατί είναι μια μαφία που προέρχεται από μια χώρα όπως η Αλβανία όπου το επίπεδο της διαφθοράς είναι αρκετά υψηλό, όπου η διαφθορά είναι πολύ υψηλή. Το 1/3 της Αλβανίας είναι φυτεμένο με μαριχουάνα", είπε.

Εμείς, ως αντι-μαφία, κατάσχουμε απευθείας 6 ή 7 τόνους μαριχουάνας που διακινούνται μέσω του καναλιού του Οτράντο, από την Αλβανία.

Αυτή η μαφία, είπε ο Gratteri, που γίνεται ισχυρή και πλούσια στη χώρα της, είναι ήδη ικανή και αυτό έχει επαληθευτεί τα τελευταία δύο χρόνια, να συνεργάζεται με την Ndrangheta στη Santa Marta, στην Cartagena, στη Bobota και να αγοράζει τόνους κοκαΐνης».

Σύμφωνα με τον Nicola Gratteri, σήμερα κανείς δεν σκέφτεται σοβαρά και συγκεκριμένα να κάνει τις κατάλληλες κανονιστικές μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσει αυτήν την εγκληματική πραγματικότητα.

Η Ευρώπη έχει εμμονή με την ιδιωτική ζωή, έχει εμμονή με τα δικαιώματα όσων διαπράττουν εγκλήματα, έχει εμμονή με τον υπερπληθυσμό των φυλακών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου