Η Μ. Βρετανία απέλασε 23 Αλβανούς

Η Μ. Βρετανία απέλασε 23 Αλβανούς

Το Ηνωμένο Βασίλειο έστειλε πρόσφατα πίσω στην Αλβανία 23 Αλβανούς πολίτες που καταδικάστηκαν για διάφορα εγκλήματα και παραβιάσεις των κανόνων μετανάστευσης.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι ορισμένοι από τους απελαθέντες Αλβανούς είναι:

Ένας που συνελήφθη τον Ιούνιο του 2022 αφού έκρυψε ναρκωτικά στο φορτηγό που οδηγούσε. Όταν συνελήφθη, δήλωσε ότι είχε μπει στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πίσω μέρος ενός φορτηγού το 2021. Όταν συνελήφθη, συμφώνησε να επιστρέψει οικειοθελώς στην Αλβανία.

Ένας άλλος έχει δηλώσει ότι πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2021 με ένα γιοτ. Συνελήφθη επειδή οδηγούσε όχημα κατά παράβαση. Τον σταμάτησαν για να φύγει στην Αλβανία και συμφώνησε να επιστρέψει οικειοθελώς.

Ένας άλλος Αλβανός που απελάθηκε καταδικάστηκε σε πεντέμισι χρόνια φυλάκιση για προμήθεια ναρκωτικών κατηγορίας Α.
Ένας άλλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και τεσσάρων μηνών για παραγωγή ναρκωτικών κατηγορίας Β.

Συνολικά, οι απελαθέντες Αλβανοί έχουν καταδικαστεί σε περισσότερα από 55 χρόνια φυλάκιση και έχουν καταδικαστεί για παραγωγή και προμήθεια ναρκωτικών, παράβαση διαταγών απέλασης, παράνομη είσοδο και καταστροφή περιουσίας.

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ είπε:

Αυτοί οι εγκληματίες είναι υπεύθυνοι για φρικτά εγκλήματα ναρκωτικών που καταστρέφουν ζωές, οικογένειες και κοινότητες. Έχουν παραβιάσει τους νόμους και τις αξίες μας, αφήνοντας τα θύματά τους να ζουν με τα σημάδια των εγκλημάτων τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου