Οι πρέσβεις Γερμανίας και Γαλλίας αποχώρησαν από συνέδριο μόλις πήρε το λόγο ο Ράμα

Οι πρέσβεις Γερμανίας και Γαλλίας αποχώρησαν από συνέδριο μόλις πήρε το λόγο ο Ράμα

Η πρέσβης της Γαλλίας Ελίζαμπεθ Μπάρσακ και εκείνος της Γερμανίας, Πίτερ Ζίνγκραφ, κάθονταν στην πρώτη σειρά των προσκεκλημένων στη συνάντηση που διοργάνωσε η κυβέρνηση της Αλβανίας για τη δημοσιονομική αμνηστία.

Άκουσαν την υπουργό Οικονομικών, Delina Ibrahimi, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Arben Ahmetaj και έναν δικηγόρο από τη Μεγάλη Βρετανία να μιλάνε για την αμνηστία, τις ιδιαιτερότητες του νόμου και τα οφέλη της πρωτοβουλίας.

Μόλις όμως δόθηκε ο λόγος στον Έντι Ράμα, η Γαλλίδα πρέσβης έκανε νόημα στον Γερμανό ομόλογό της. Και οι δύο σηκώθηκαν και αποχώρησαν από τη συνάντηση, σαν να το είχαν συνεννοηθεί νωρίτερα.

Αυτό το στιγμιότυπο απαθανάτισε το γραφείο διεύθυνσης του πρωθυπουργού που προσπάθησε να αποφύγει την επιδεικτική αποχώρηση των πρέσβεων.

Ο Ράμα φαίνεται να ενοχλήθηκε και μετά από μια παύση λίγων δευτερολέπτων συνέχισε την ομιλία του. Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός ζήτησε σεβασμό από τη διεθνή κοινότητα, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίζει την Αλβανία ως εχθρική χώρα.

«Θέλω να πω στους Ευρωπαίους φίλους και εταίρους μου ότι ο αμοιβαίος σεβασμός είναι αυτό που σας επιτρέπει να απορρίψετε με σεβασμό οποιαδήποτε ιδέα, αλλά να αντιμετωπίζετε την Αλβανία ως εχθρική χώρα, ενώ έχει δοθεί αμνηστία σε όλες τις χώρες που μας διδάσκουν, αυτό δεν είναι σωστό ούτε αναγκαίο, που δείχνει τον άνευ όρων σεβασμό που τρέφει η Αλβανία προς τους εταίρους της», είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Οι διεθνείς δυνάμεις είναι κατά της δημοσιονομικής αμνηστίας, η οποία κινδυνεύει να ξεπλύνει τα χρήματα από το έγκλημα και τη διαφθορά, αλλά ο Ράμα χαρακτήρισε «σκουπίδια» τις προηγούμενες αντιδράσεις των εμπορικών επιμελητηρίων και υπενθύμισε στις ευρωπαϊκές χώρες ότι οι ίδιες έχουν προηγουμένως υποβάλει αίτηση για φορολογική αμνηστία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου