Χάνουν την εμπιστοσύνη τους οι επενδυτές στην Αλβανία

Χάνουν την εμπιστοσύνη τους οι επενδυτές στην Αλβανία

Οι προοπτικές για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αλβανία έχουν επιδεινωθεί σύμφωνα με τον Δείκτη Ξένων Επενδυτών 2021-2022, σε σύγκριση με την προηγούμενη έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2019.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν από την Ένωση Ξένων Επενδυτών μετά την αξιολόγηση των προσδοκιών που σχετίζονται με την οικονομική κατάσταση το 2022, με 100 να είναι η υψηλότερη και 0 η χαμηλότερη. Η Αλβανία έλαβε κατάταξη 44 στα 100, υποχωρώντας ένα βαθμό από πέρυσι.

Τα συγκεκριμένα ζητήματα που επισημάνθηκαν στην έκθεση περιελάμβαναν το δικαστικό σύστημα, που κατατάχθηκε με μόλις 33 βαθμούς και 34 βαθμούς για τη διαφάνεια των κυβερνητικών φορέων. Η γραφειοκρατία και η έλλειψη ανταγωνισμού λόγω μονοπωλίων αναφέρθηκαν επίσης ως ανησυχητικά.

Μια άλλη ανησυχία που σημειώθηκε ήταν το εργατικό δυναμικό, με 38 βαθμούς λόγω δυσκολιών εξεύρεσης ειδικευμένου προσωπικού εντός της χώρας.

Οι ανησυχίες για την εφαρμογή του νόμου και την απόδοση του διοικητικού δικαστηρίου παραμένουν οι ίδιες με το 2019, με 38 και 39 μόρια, αντίστοιχα, με μικρή βελτίωση να καταγράφεται σε ό,τι αφορά τις αστικές υποθέσεις.

Στον πιο πρόσφατο δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η εμπιστοσύνη είχε πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2012, φτάνοντας μόλις το 37,6% από τα 100 το 2021. Ο επόμενος δείκτης αναμένεται να δημοσιευτεί τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου