Επίσκεψη Varhelyi στην Αυλώνα

Επίσκεψη Varhelyi στην Αυλώνα

Από τη νέα οδική παράκαμψη στην Αυλώνα, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Διεύρυνση και τη Γειτονία, Oliver Varhelyi, σε κοινή διάσκεψη με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, δήλωσε ότι η Αλβανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα έχει κάνει τα πάντα για να πραγματοποιηθεί η Α' Διακυβερνητική Διάσκεψη. Ο Επίτροπος ενθάρρυνε την Αλβανία να κάνει περισσότερη δουλειά σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις.

Oliver Varhelyi: Αυτό είναι μέρος της πορείας μας και είμαι πολύ περήφανος για τους συνεργάτες μας. Αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας. Αυτός ο δρόμος δεν έγινε για εμάς, αλλά για το κοινό καλό των Αλβανών και Ευρωπαίων πολιτών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιταχύνουμε τη δουλειά, γίνεται. Πρέπει να δείξουμε ακόμη περισσότερα αποτελέσματα για πολλά έργα, φυσικά αυτό συμβαίνει παράλληλα με τις μεταρρυθμίσεις. Ενθαρρύνω την Αλβανία να επιταχύνει τις εργασίες και σε αυτόν τον τομέα. Είδαμε ότι η Αλβανία έχει κάνει πολλά. Η Αλβανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τη διακυβερνητική διάσκεψη. Η Αλβανία έχει κάνει τα πάντα για να φτάσει στην Πρώτη Διακυβερνητική Διάσκεψη και γι' αυτό είμαι γεμάτος ελπίδα ότι σύντομα θα έχουμε πολύ καλά νέα, ίσως την επόμενη εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου