Συνελλήφθησαν οι δύο Αλβανοί που σκότωσαν αστυνομικό το 2017

Συνελλήφθησαν οι δύο Αλβανοί που σκότωσαν αστυνομικό το 2017

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η ελληνική αστυνομία σχετικά με τη σύλληψη δύο Αλβανών, οι οποίοι αναζητούνταν για τη δολοφονία αστυνομικού τον Απρίλιο του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από διεξοδική έρευνα της Εισαγγελίας, συνελήφθησαν οι δράστες του σοβαρού περιστατικού που συνέβη στην περιοχή της Βούλας, όπου κατά τη διάρκεια συμπλοκής για ξεκαθάρισμα λογαριασμών δύο ομάδων Αλβανών έξω από φούρνο στην οδό Ερμού, τραυματίστηκαν με όπλα 3 άτομα, ενώ με σκληρά αντικείμενα άλλα 2. Οι δύο Αλβανοί θεωρούνται ύποπτοι εκτελεστές της δολοφονίας του αξιωματικού Artan Cuku, επειδή η χρονική περίοδος που αναφέρεται συμπίπτει με τη δολοφονία του.

Δύο από τους δράστες, ένας 42χρονος και ένας 34χρονος συνελήφθησαν χθες το πρωί, ενώ ένας άλλος δράστης, 35 ετών, βρίσκεται ήδη στο Τμήμα Κράτησης. Για τα παραπάνω συγκατηγορούνται άλλα δύο άτομα.

Από τις έρευνες που έγιναν στον 42χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πιστόλι με σιγαστήρα και ένα γεμιστήρα με 14 φυσίγγια στο δωμάτιό του, 132 φυσίγγια, 3 γεμιστήρες, 2 μαχαίρια, ένα τσεκούρι, συσκευή παρεμβολών (GPS jammer ), ηλεκτρονική συσκευή ανίχνευσης - εντοπισμού σφαλμάτων, αλεξίσφαιρο γιλέκο, μακρύ όπλο διόπτρας, tablet, 6 κινητά τηλέφωνα, 3 πακέτα σύνδεσης τηλεφώνου, όχημα ιδιοκτησίας του, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τις παραπάνω ενέργειες και το ποσό των 10.750 ευρώ.

Στην κατοχή του 34χρονου συλληφθέντος κατασχέθηκαν: μαχαίρι, κινητό τηλέφωνο, ταξί . Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Ο ένας από τους τρεις που ταυτοποιήθηκαν ως δράστες προστατεύεται από έναν από τους διασημότερους δικηγόρους στην Ελλάδα. Η αστυνομία ενημερώνει ότι στο επεισόδιο στη Βούλα συμμετείχαν 6 άτομα. Στο σημείο έφτασαν 4 με ένα SUV με βουλγαρικές πινακίδες και ένα άλλο όχημα ενώ άλλοι δύο βρίσκονταν έξω από το αρτοποιείο. Πηγές αναφέρουν ότι κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό στη Βούλα έχουν προηγούμενα για ληστείες και άλλα αιματηρά γεγονότα στην Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου