Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ράμα πως έχει μετατρέψει σε προεκλογικό γραφείο την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα

292176824_999019207431280_653265285011163168_n

Σύμφωνα με το Δημοκρατικό Κόμμα, η Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα έχει μετατραπεί σε εκλογικό γραφείο του Σοσιαλιστικού Κόμματος.


Ο Ιντρίτ Χότζα είπε ότι υπήρξε οργάνωση εσωκομματικής σύσκεψης στους χώρους της αλβανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα, κατά παράβαση του νόμου.

Ο Χότζα είπε ότι η οικειοποίηση εθνικών συμβόλων, κρατικών χώρων και η εκτροπή της βούλησης των Αλβανών φορολογουμένων για κομματικούς σκοπούς είναι ένα γεγονός που δεν τιμά το κράτος.

Χότζα: Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Αθήνα έχει μετατραπεί σε εκλογικό γραφείο του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Επιβεβαιωμένες πληροφορίες που έλαβε το Δημοκρατικό Κόμμα κάνουν λόγο για διοργάνωση εσωκομματικής σύσκεψης στις εγκαταστάσεις της αλβανικής διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα. Παραβιάζοντας κάθε νόμο του κράτους και κώδικα δεοντολογίας, ανώτερα στελέχη του PS προήδρευσαν σε οργανωτική-εκλογική συνεδρίαση το Σάββατο, εντός των γραφείων όπου βρίσκεται το εθνόσημο της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Η καθιέρωση κομματικών σημαιών και συμβόλων είναι ντροπή και βεβήλωση της ιδέας του κράτους.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει σθεναρά την παρουσία στη συνάντηση και τη συμμετοχή της υπουργού Mirela Kumbaro, του Γενικού Γραμματέα Damian Gjiknuri και του βουλευτή Laert Duro και καλεί τους αρμόδιους φορείς να διερευνήσουν αυτή την κατάφωρη παραβίαση.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει και μια δεύτερη παράβαση, τον διορισμό του στρατιωτικού ακόλουθου Roland Berxhani ως συντονιστή για τις εκλογές στο παράρτημα του PS στην Αθήνα. Η εμπλοκή ενός αξιωματούχου, ακόμη περισσότερο ενός στρατιωτικού ακόλουθου σε κομματικές εργασίες, όχι μόνο προσβάλλει την αξιοπρέπεια των Ενόπλων Δυνάμεων μιας χώρας του ΝΑΤΟ, αλλά υποβαθμίζει και την αξιοπιστία της πρεσβείας και του αλβανικού κράτους μεταξύ των συμπατριωτών μας εκεί. Η επιστροφή της πρεσβείας στο γραφείο με το παράρτημα του Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι μια ακόμη απόπειρα δολοφονίας του κυβερνώντος κόμματος κατά του κράτους και της εικόνας της Αλβανίας. Καλούμε τους συμπατριώτες μας στην Ελλάδα να μας ενημερώνουν για τυχόν παραβιάσεις και προβλήματα που έχουν εκεί. Η δημοκρατική αρχή θα είναι δίπλα τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου