Εξαρθρώθηκε ομάδα της αλβανικής μαφίας που διακινούσε μαριχουάνα στην Ισπανία

Εξαρθρώθηκε ομάδα της αλβανικής μαφίας που διακινούσε μαριχουάνα στην Ισπανία

14 άτομα συνελήφθησαν από την Mossos d'Esquadra σε επιχείρηση κατά την οποία εξάρθρωσαν αλβανική εγκληματική ομάδα ειδικευμένη στην καλλιέργεια και διακίνηση μαριχουάνας στην περιοχή του Camp de Tarragona, όπου έγιναν εννέα έλεγχοι σε βιομηχανικά κτίρια και σπίτια.

Η Mossos αναφέρει αυτή την Κυριακή σε δήλωσή της ότι οι συλλήψεις έγιναν από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών (DIC) της καταλανικής αστυνομίας στις 5 Ιουλίου και ότι οι συλληφθέντες, ηλικίας 20 έως 51 ετών, κατηγορούνται για εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας, που ανήκουν σε εγκληματική ομαδική και κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Η έρευνα για την υπόθεση αυτή, λένε, ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους από τα στοιχεία που έλαβαν στο αστυνομικό τμήμα του Σαλού για ομάδα ατόμων που καλλιεργούσαν και διένειμαν μεγάλες ποσότητες μαριχουάνας.

Στην έρευνα της υπόθεσης «Koman», διαπιστώθηκε ότι οι αρχηγοί της ομάδας χρησιμοποιούσαν Αλβανούς, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, για τη φροντίδα και την εντατική παρακολούθηση φυτειών σε βιομηχανικά κτίρια ή οικογενειακές κατοικίες που βρίσκονταν στην περιοχές με μικρή κινητικότητα.

Η αστυνομία βρήκε έξι κτίρια στα οποία η ομάδα είχε φυτείες μαριχουάνας, από τις οποίες κατάφερναν να μαζέψουν τέσσερις ή πέντε καλλιέργειες το χρόνο, για τις οποίες έκαναν δόλιες συνδέσεις με το σύστημα ηλεκτρικής παροχής για να αποφύγουν να πληρώσουν υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος.

Στις εννέα πρακτικές έρευνες και καταχωρήσεις του περασμένου Ιουλίου, στις 5 Ιουλίου, οι Mossos συνέλαβαν δώδεκα άτομα και, αργότερα, άλλα δύο. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ένα άτομο που είχε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Ιταλία, επίσης για εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας.

Οι φυτείες που καταχωρήθηκαν βρίσκονταν στους δήμους Tarragona, Querol, Vic, l'Ametlla de Mar, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant και Mont-roig del Camp.

Υπήρχαν επίσης τρεις είσοδοι στο σπίτι, μία στη Vila-seca και δύο στο Salou. Όλες οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη του Πρωτοδικείου και την οδηγία 5 της Tarragona.

Συνολικά κατασχέθηκαν περισσότερα από 2.600 φυτά μαριχουάνας σε διάφορα στάδια ανάπτυξης και 54 κιλά πακέτων που προετοιμάστηκαν για διανομή, καθώς και 21.000 ευρώ σε μετρητά και μεγάλος αριθμός συσκευών για εντατική καλλιέργεια ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες προσέφυγαν στο δικαστήριο την περασμένη Πέμπτη, την ημέρα που ο δικαστής αποφάσισε να φυλακίσει πέντε από αυτούς και να αφήσει ελεύθερους τους υπόλοιπους με υπό όρους, καθώς και να αφαιρέσει το διαβατήριό τους και να τους απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου