Archimedean Academy: Το καλύτερο σχολείο στο Μαϊάμι διδάσκει την τέχνη της σκέψης στα ελληνικά

Archimedean Academy: Το καλύτερο σχολείο στο Μαϊάμι διδάσκει την τέχνη της σκέψης στα ελληνικά

Το Archimedean Academy στο Μαϊάμι είναι ένα δημόσιο σχολείο που στοχεύει να μυήσει τα νεαρά μυαλά στην τέχνη της σκέψης μέσω της διδασκαλίας των Μαθηματικών, της Ελληνικής Γλώσσας και της Φιλοσοφίας.

Έχοντας περισσότερους από 1.140 πολυπολιτισμικούς, πολύγλωσσους μαθητές, τα Σχολεία Archimedean κατατάσσονται σταθερά μεταξύ των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων με τις καλύτερες επιδόσεις στην κομητεία, την Πολιτεία της Φλόριντα και ολόκληρο το αμερικανικό έθνος.

Πρόσφατα, η Washington Post κατέταξε το σχολείο στην 30η θέση ανάμεσα σε 22.000 σχολεία σε εθνικό επίπεδο. Έχει λάβει πολλά βραβεία σε ακαδημαϊκούς και αθλητικούς αγώνες όλα αυτά τα χρόνια.

«97% των αποφοίτων του γίνονται δεκτοί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ», λέει ο διευθυντής Δημήτριος Δημόπουλος.

«Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι έχω μαθητές από όλο τον κόσμο. Τους ρωτάω στα ελληνικά, μου απαντούν στα ελληνικά», σημειώνει ο Δημήτρης Τιμπίλης που διδάσκει μαθηματικά και δράμα.

Μόνο το 5% περίπου των μαθητών έχει κάποια ελληνική καταγωγή. Οι υπόλοιποι έχουν διαφορετικό υπόβαθρο, συμπεριλαμβανομένων των Λατίνων, των Ανατολικοασιατών και των Αφρικανών.

Επισημαίνουν ότι υπάρχει ανάγκη να υιοθετηθεί αυτό το επιτυχημένο μοντέλο και σε άλλα μέρη των ΗΠΑ.

«Αν δεν το κάνουμε αυτό θα είναι μεγάλη απώλεια όχι μόνο για τους Ελληνοαμερικανούς και την ελληνική διασπορά αλλά και για την ίδια την Ελλάδα», καταλήγει ο κ.Δημόπουλος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου