Με βαρύ ποινικό μητρώο ο επικεφαλής του PS στους Αγίους Σαράντα

05/07/22, 13:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, το Σοσιαλιστικό Κόμμα συγκέντρωσε το Προεδρείο για την εκλογή 61 επικεφαλείς παραρτημάτων. Τα ονόματα των εκλεγμένων προέδρων διάβασε ο Μπλέντι Κλόση. Ο Έλρον Γκιόνι εξελέγη επικεφαλής του PS στους Αγίους Σαράντα, ο οποίος καταδικάστηκε με τελεσίδικη απόφαση για απόκρυψη περιουσίας, καθώς και ως μέρος της μαφίας στον κατασκευαστικό τομέα στους Αγίους Σαράντα.

Ο Γκιόνι αποδέχεται και υπογράφει την ενοχή του στην υπάρχουσα ετυμηγορία, αλλά την αρνείται στους Αγίους Σαράντα, εξαπατώντας τους πολίτες και ίσως και το κόμμα του. 

Όταν αναμενόταν να συλληφθεί ως μέλος της ομάδας του Pandi Zhonga και φίλου της Romina Pulaj, που συνελήφθη για εκποίηση δημόσιας περιουσίας, παράνομη νομιμοποίηση κτιρίων χωρίς άδεια, ο Eleron Gjoni διορίστηκε επικεφαλής του κλάδου του PS.

Ο Γκιόνι κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αγίων Σαράντα. Για να καλύψει την ποινική καταδίκη φέρεται να απέκτησε ψευδές ποινικό μητρώο. Εδώ πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με κομματική λειτουργία, αλλά με κρατική λειτουργία.

Επίσης, η σύζυγός του Fotinin Eksarho, είναι Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στο Δήμο Αγίων Σαράντα. Έχουμε να κάνουμε με μια κατάφωρη σύγκρουση συμφερόντων που καλύπτεται από το ILDKPKI, έναν θεσμό που χρονολογείται από την εποχή του Adriatik Llala και της Zana Xhuka. 

Ο Γκιόνι έχει σοβαρά προβλήματα και σε ό,τι αφορά την ηθική επικοινωνία. Δεν συμπεριφέρεται σαν ανώτατος αξιωματούχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά σαν γκάνγκστερ χαϊδεμένος της κυβέρνησης, με άξεστη γλώσσα και ανάρμοστο λεξιλόγιο, ενώ εμφανίζεται προκλητικός στην πιθανή ενέργεια της εισαγγελίας και κάθε φορά που συλλαμβάνεται κάποιος φίλος του φυγαδεύεται άμεσα.

Υπάρχουν δεκάδες σκανδαλώδη μηνύματα του Γκιόνι, μηνύματα που επιβεβαιώνουν μια τέτοια γλώσσα και οι γελοίες απειλές του προς τα ΜΜΕ και τους αντιπάλους του.

Άρα, έχουμε να κάνουμε με ένα πολλαπλό και τεκμηριωμένο σκάνδαλο, αλλά κανένας θεσμός δεν ενεργεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: