Η Ολλανδία στο πλάι Αλβανίας - Σκοπίων για την ένταξή τους στην ΕΕ

Η Ολλανδία στο πλάι Αλβανίας - Σκοπίων για την ένταξή τους στην ΕΕ

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στο Άμστερνταμ με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Edi Rama, δήλωσε ότι η χώρα του υποστηρίζει σθεναρά την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την Αλβανία και τα Σκόπια.

Τόνισε ότι η Αλβανία έχει δουλέψει σκληρά για να φτάσει εδώ, ενώ πρόσθεσε ότι η Ολλανδία υποστηρίζει τη γαλλική πρόταση για επίλυση του αδιεξόδου Σκοπίων και Βουλγαρίας, που κρατά ομήρους τις δύο χώρες.

«Φυσικά, ήταν μόλις πριν λίγες μέρες όταν ήμασταν μαζί στην κοινή σύνοδο κορυφής η οποία δεν ήταν μια επιτυχημένη συνάντηση. Οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων εργάζονται σκληρά για να γίνουν μέρος της ΕΕ και η Ολλανδία υποστηρίζει σθεναρά την Αλβανία. Αλλά το πρόβλημα εδώ είναι η Βόρεια Μακεδονία, για την οποία η γαλλική Προεδρία έχει δώσει λύση. Υποστηρίζουμε τη γαλλική πρόταση. Το τελευταίο που γνωρίζουμε είναι ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση. Όταν επιτευχθεί συμβιβασμός, η ΕΕ δεν θα αφήσει έτσι τη Βόρεια Μακεδονία. Θα στηρίξουμε την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Ομοίως, αυτή η στήριξη ισχύει και για την κυβέρνηση του Έντι Ράμα, η οποία έχει κάνει καλή δουλειά», είπε ο Ρούτε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου