Εξαρθρώθηκε συμμορία διαρρηκτών με 4 Αλβανούς συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη

Εξαρθρώθηκε συμμορία διαρρηκτών με 4 Αλβανούς συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη

Συμμορία που διέπραττε διαρρήξεις σε μονοκατοικίες, απ' όπου έκλεβε χρήματα και κοσμήματα, αλλά και τα αυτοκίνητα των ενοίκων, τα οποία πουλούσε, στη συνέχεια, σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Ως μέλη της συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες από την Αλβανία (29 έως 33 ετών), που οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης, η συμμορία, η λεία της οποίας προσεγγίζει τις 70.000 ευρώ, φαίνεται πως δρούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο, σε περιοχές περιφερειακά της Θεσσαλονίκης (Ωραιόκαστρο, Θέρμη, Θερμαϊκό), όπως επίσης στην Πιερία και την Χαλκιδική. Επιλέγοντας μονοκατοικίες με αυλές και ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, οι δράστες -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας- παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες, πιάνοντας κυριολεκτικά στον ύπνο τους ενοίκους, αφού «χτυπούσαν» νυχτερινές ώρες.

Η εις βάρος τους δικογραφία περιλαμβάνει 24 διαρρήξεις και εννέα κλοπές αυτοκινήτων (κατόπιν προηγούμενης αφαίρεσης των κλειδιών από το εσωτερικό των σπιτιών). Τα οχήματα φαίνεται να τα μετέφεραν στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου οι συλληφθέντες τα διέθεταν έναντι αμοιβής σε τρεις αλλοδαπούς (από τη Συρία και την Τυνησία) για να χρησιμοποιηθούν σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών. Οκτώ εκ των κλεμμένων οχημάτων εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται οι τρεις προαναφερόμενοι αλλοδαποί για το αδίκημα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

ΑΜΕ-ΜΠΕ 

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Ο αστείος κύριος Ράμα
53χρονος έχασε τη ζωή του σε παραλία της Παλάσας λ...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Τρίτη 04/10/22, 23:09

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη