Ο Ράμα κόπτεται για την Ουκρανία αλλά ασκεί ρώσικη προπαγάνδα μέσω της κρατικής τηλεόρασης

Ο Ράμα κόπτεται για την Ουκρανία αλλά ασκεί ρώσικη προπαγάνδα μέσω της κρατικής τηλεόρασης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του JOQ Albania, πλήθος καταγγελιών απασχολούν τους συντάκτες του σχετικά με την μετάδοση ρώσικης προπαγάνδας από τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Αλβανίας (RTSH) που ελέγχεται από τον πρωθυπουργό της χώρας. Διευθυντής του RTSH, είναι ο προερχόμενος από το περιβάλλον Ράμα, Enkel Joti, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί σε οικονομικό σκάνδαλο όταν ήταν διευθυντής στην Κλινική Ατυχημάτων των Τιράνων.

Το JOQ κάνει λόγο για φάρσα σχετικά με το ενδιαφέρον του Ράμα για την Ουκρανία το οποίο έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι το RTSH προβάλλει διαρκώς ρώσικη προπαγάνδα ακόμη και εκπομπές όπως ντοκιμαντέρ στην ρωσική γλώσσα.
Σύμφωνα με το JOQ, ο Joti, συνδέεται με τα ρωσικά συμφέροντα μέσω του διαχειριστή της OTP Bank στη χώρα, Bledar Shella. Βασικός μέτοχος του ουγγρικού ομίλου OTP και μέλος της μαύρης λίστας των ΗΠΑ είναι ο Ρώσος ολιγάρχης Megdet Nigmatovich Rahimkulov. O Rahimkulov, ανήκει στο κοντινό περιβάλλον του Πούτιν αλλά και της αλβανικής κυβέρνησης μέσω της OTP Bank. Έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Gazprom και επικεφαλής της Panrusgaz και της Általános Értékforgalmi Bank.
Του έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ από το 2018, ενώ στην Αλβανία συνεχίζει ελεύθερα την τραπεζική του δραστηριότητα.
Η Τράπεζα της Αλβανίας και η κυβέρνηση κάνουν τα στραβά μάτια στον Ρώσο καθώς οι αμφίβολες τραπεζικές του δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά χωρίς να έχουν επιβληθεί οι αναμενώμενες κυρώσεις.

πηγή: JOQ Albania

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου