Ο Ράμα μετατρέπει την Αλβανία σε πλυντήριο μαύρου χρήματος

Ο Ράμα μετατρέπει την Αλβανία σε πλυντήριο μαύρου χρήματος

Η κυβέρνηση ετοιμάζει το νομοσχέδιο για τη «Δημοσιονομική Αμνηστία» για όλους τους Αλβανούς πολίτες, ιδιώτες ή επιχειρήσεις. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να νομιμοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία αξίας έως 2 εκατ. ευρώ χωρίς να χρειάζεται να αποδείξουν τους πόρους πώς τα εξασφάλισαν.

Η υπουργός Οικονομικών, Delina Ibrahimaj, με την άδεια του Ράμα, θα επιτρέψει στα άτομα που απέκτησαν μη καθαρά περιουσιακά στοιχεία να τα νομιμοποιήσουν ή να τα εισάγουν στη χώρα, μετατρέποντας την Αλβανία σε κράτος φορολογικού παραδείσου.

Φυσικά το νομοσχέδιο ορίζει ότι τα άτομα δεν πρέπει να κατέχουν υψηλόβαθμες δημόσιες θέσεις, αλλά αυτό δεν θα αποτελεί κανένα πρόβλημα για τους κυβερνώντες καθώς έχουν μια ζωή που έχουν καμουφλάρει με τη διανομή πολλών περιουσιακών στοιχείων στο όνομα συγγενών τους χωρίς δημόσιο αξίωμα. Το κάλεσμα επενδυτών (δυνητικών εγκληματιών) δίχως έλεγχο των κεφαλαίων τους είναι προφανές.

Επίσης θα είναι δυνατή η νομιμοποίηση ακίνητης περιουσίας στο Κτηματολόγιο, αυτοκινήτων ή πολύτιμων λίθων χωρίς να χρειάζεται να δηλωθεί ο τρόπος απόκτησής τους, ενώ τα τελευταία μπορεί να έχουν αποκτηθεί με ποινικά αδικήματα.

Θα είναι οι ίδιες οι αρχές που θα εξουσιοδοτήσουν αυτά τα άτομα με ειδικό πιστοποιητικό. Ενώ είναι εγγυημένη η πλήρης ιδιωτικότητα για τα πρόσωπα που θα κάνουν τη δήλωση της περιουσίας τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου