Ειρωνικές σπόντες Ράμα κατά ΕΕ: «Ελπίζω η Ουκρανία να μην παραμείνει υποψήφια για 117 χρόνια»

Ειρωνικές σπόντες Ράμα κατά ΕΕ: «Ελπίζω η Ουκρανία να μην παραμείνει υποψήφια για 117 χρόνια»

Ο Έντι Ράμα δήλωσε το Σάββατο ότι είναι χαρούμενος που η Ουκρανία είναι υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ, αλλά πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί δεν πρέπει να έχουν πολλές αυταπάτες.

Στην ομιλία του από το Europa-Forum Wachau στη Βιέννη, ο Ράμα είπε ότι η Αλβανία κέρδισε το καθεστώς υποψηφιότητας πριν από 8 χρόνια και ελπίζει ότι στην περίπτωση της Ουκρανίας δεν θα διαρκέσει τόσο πολύ.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Ουκρανία είναι υποψήφια χώρα, αλλά ελπίζω επίσης ότι ο λαός της Ουκρανίας να μην έχει πολλές αυταπάτες. Πήραν ένα χάπι κατά της κατάθλιψης και αυτό είναι καλό για το συνολικό ηθικό, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσει μια πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η Βόρεια Μακεδονία. Ελπίζω οι Ουκρανοί να δουν τη Βόρεια Μακεδονία, η οποία είναι υποψήφια χώρα εδώ και 17 χρόνια. Άλλαξαν το όνομα της χώρας τους. Η Αλβανία μετρά 8 χρόνια ως υποψήφια και δεν είναι αρκετά. Ελπίζω να μην είναι 117 χρόνια για την Ουκρανία», είπε ειρωνικά ο Ράμα.


Ο Ράμα μίλησε επίσης για την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες λέγοντας ότι η ένωση είναι «ανίσχυρη μπροστά στην απαγωγή δύο χωρών του ΝΑΤΟ από τη Βουλγαρία».

Χαρακτήρισε επίσης το βέτο της Βουλγαρίας κατά της Βόρειας Μακεδονίας ως αποτέλεσμα «μεγάλης παραμόρφωσης της διαδικασίας διεύρυνσης της ΕΕ».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου