Τούρκος πολιτικός ξεδίπλωσε τουρκική σημαία μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων

Τούρκος πολιτικός ξεδίπλωσε τουρκική σημαία μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων

Πρώην δήμαρχος μίας από τις μεγαλύτερες και πλέον κεντρικές συνοικίες της Κωνστνατινούπολης και πρόεδος ενός μικρού τουρκικού πολιτικού κόμματος άνοιξε τουρκική σημαία στην «καρδιά» της Αθήνας, στο Σύνταγμα, λέγοντας «εμείς είμαστε εδώ».
Πρόκειται για τον Μουσταφά Σαρίγκιουλ, πρώην δήμαρχο της περιοχής Σισλί της Κωνστνατινούπολης και ηγέτη του Κόμματος Αλλαγής της Τουρκίας, το οποίο δεν εκπροσωπείτα στην τουκρική Εθνοσυνέλευση. Ο Σαρίγκιουλ υπήρξε επί χρόνια δελφίνος στο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέχρι που συγκρούστηκε με την ηγεσία του κόμματος και αποχώρησε δημιουργώντας τον δικό του πολιτικό φορέα. Εκλεγόταν επίσ ειρά ετών δήμαρχος της περιοχής Σισλί, στην καρδιά της Κωνστνατινούπολης, με εντονή παρουσία μειονοτικών ψηφοφόρων, κυρίως Αρμενίων και Ελλήνων, με την ψήφο των οποίων εκλεγόταν.

Ο Σαρίγκιουλ στάθηκε μπροαστά στη Βουλή, στο Σύνταγμα, και έκανε μπροστά στην την εξής δήλωση: «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Ελλάδα. Μην ελπίζεις στην Αμερική, αναζητήσε τη φιλία από την Τουρκία. Μητσοτάκη, πάρε τα χέρια σου από τα όπλα. Έλα στην ειρήνη. Κοίτα εμείς είμαστε εδώ».

Στο τέλος του μηνύματός του ξεδίπλωσε και έδειξε στην κάμερα την τουρκική σημαία που κρατούσε.

Το όλο «δρώμενο», που διήρκεσε 15 δευτερόλεπτα, το ανέβασε στη συνέχεια στον λογαριασμό του στο Twitter.

tothemaonline.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου