Η ΥΠΕΞ της Αλβανίας καλύπτει τον σύζυγο της για την «στρατηγική επένδυση» στη Χιμάρα

Η ΥΠΕΞ της Αλβανίας καλύπτει τον σύζυγο της για την «στρατηγική επένδυση» στη Χιμάρα

Αρνείται τις κατηγορίες του βουλευτή της αντιπολίτευσης Agron Shehaj, η Olta Xhacka, για την έκταση στη Χιμάρα που θέλει να καταλάβει ο σύζυγός της με σκοπό τη δημιουργία ενός παραθεριστικού συμπλέγματος, υποστηρίζοντας ότι ο σύζυγος είναι επιχειρηματίας από το 1991 και έτσι, αυτή του η ιδιωτική επένδυση είναι και σε ιδιωτική έκταση γης.

Η υπουργός σε ομιλία της στο αλβανικό κοινοβούλιο αρνήθηκε κάθε κατηγορία και υποστήριξε πως κανένας νόμος δεν καταπατήθηκε. Είπε πως η αντιπολίτευση θα έπρεπε να ψάξει καλύτερα προτού κατηγορήσει έναν εκπρόσωπο του λαού και ότι με το δίκαιό του ο κόσμος θορυβείται όταν ακούει πράγματα τα οποία τον καταπατούν. Όμως, συνέχισε, ότι τίποτα από όλα αυτά δεν στέκει καθώς ο σύζυγός της ξεκίνησε σαν μετανάστης στην Ιταλία και στη συνέχεια επέστρεψε στην Αλβανία για να συνεχίσει την επιχειρηματική του δραστηριότητά. Έχει αποκτήσει, σύμφωνα με την υπουργό, το νομικό δικαίωμα, τη νομική ασφάλεια, ότι στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο 5 αστέρων, θα πρέπει να υπογράφει κάθε χρόνο σύμβαση ενοικίασης, να πληρώνει ένα τέλος και οι πελάτες θα μπορούν να πηγαίνουν δωρεάν.

Όμως, ο βουλευτής Shehaj, απάντησε:

«Φανταστείτε αν στην Ιταλία, την Ελλάδα, τη Γαλλία όπου κι αν είναι, φανταστείτε να συνεδρίαζε το Υπουργικό Συμβούλιο και να μεταβιβάσει τη δημόσια περιουσία σε ένα από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για χρήση. Δημόσια περιουσία, το έχεις στην απόφαση. Είναι γεγονός. αυτά που λες είναι ανοησίες. Η άδεια χρήσης των ακτών της θάλασσας είναι ιδιοκτησία. Το Σύνταγμα έχει ένα άρθρο για αυτό, για να σας εμποδίσει ως βουλευτές και ως υπουργούς να βάλετε τα χέρια σας sτη δημόσια περιουσία. Δεν ντρέπεστε να έρxεστε εδώ με άδειες τσέπες και να λέτε ότι θα χτίσετε θέρετρα 5 αστέρων. Και λέτε έτσι απλά, θα επενδύσει εκατομμύρια. Πού τα βρήκατε τα εκατομμύρια των κυρία υπουργέ; Που τα βρήκες τα εκατομμύρια; Να διαπράξεις διαφάνεια», είπε ο βουλευτής Shehaj.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου