Ράμα: Κρατώντας όμηρο και την Αλβανία, το βουλγαρικό ζήτημα δεν θα λυθεί ούτε σήμερα

Ράμα: Κρατώντας όμηρο και την Αλβανία, το βουλγαρικό ζήτημα δεν θα λυθεί ούτε σήμερα

Ο Έντι Ράμα μόλις έφτασε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν αναμένει να επιλυθεί σήμερα το ζήτημα στη Βουλγαρία.

Ο Ράμα επανέλαβε ότι η Βουλγαρία, χώρα του ΝΑΤΟ, έχει πάρει ομήρους δύο άλλες χώρες της συμμαχίας, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

«Σας είπα ότι παρά τη βιαστική αισιοδοξία ορισμένων, δεν περιμένω να γίνει τίποτα για τη Βουλγαρία, αλλά στο μεταξύ, εάν επιλυθεί, θα είναι ένα κίνητρο για να αναπνεύσει από αυτήν την κατάσταση ομηρίας η Αλβανία. «Και οι δύο μας χώρες του ΝΑΤΟ στο αποκορύφωμα μια ατέρμονης προσπάθειας έξω από τα σύνορα της Ευρώπης και στα μάτια των άλλων 26 χωρών που στέκονται και βλέπουν σαν αστέρια», είπε ο Ράμα σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων ξεκίνησε στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου 27 ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων συζητούν με τους ομολόγους τους από την περιοχή τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν μαζί, ιδίως υπό το φως της ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας. Αργότερα θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Και στις δύο αυτές συναντήσεις αναμένεται να συζητηθεί η επιτάχυνση της διαδικασίας διεύρυνσης, η ιδέα της δημιουργίας μιας Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου