Σεμινάρια ΟΑΣΕ στην Αλβανία για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Σεμινάρια ΟΑΣΕ στην Αλβανία για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Η παρουσία του ΟΑΣΕ στην Αλβανία συνεχίζει να υποστηρίζει το Αλβανικό Γραφείο Ερευνών για την ενίσχυση των ερευνητικών του έργων.

Ολοκληρώθηκε χτες ένα τετραήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη δεύτερη ομάδα των 16 νεοεπιλεγμένων Γραφείου Ερευνών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στόχευε στην ενίσχυση των συνολικών ικανοτήτων του νεοσύστατου Γραφείου για τη διεξαγωγή ποινικών ερευνών κατά της διαφθοράς υψηλού επιπέδου και των διεθνικών ομάδων οργανωμένου εγκλήματος.

Η εκπαίδευση επικεντρώθηκε σε θέματα, όπως ειδικές τεχνικές για τη διερεύνηση εξαρτημάτων οργανωμένου εγκλήματος, την αντιμετώπιση της διαφθοράς, την περιφερειακή εμπειρία στη διερεύνηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς και τη νόμιμη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Οι ενότητες παραδόθηκαν σε συνεργασία με την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αλβανία, την Αυστριακή Ομοσπονδιακή Εγκληματική Αστυνομία και το Αλβανικό Γραφείο του Επιτρόπου για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και το Δικαίωμα στην Πληροφορία.

Αυτή η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου της παρουσίας του ΟΑΣΕ για την υποστήριξη της αλβανικής επιβολής του νόμου, για την αντιμετώπιση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος και τη βελτίωση της περιφερειακής συνεργασίας. Η Παρουσία βασίστηκε σε διυπηρεσιακή υποστήριξη για την υλοποίηση αυτής της δραστηριότητας. Σύμφωνα με την εντολή της να βοηθήσει τις αλβανικές αρχές επιβολής του νόμου στην οικοδόμηση ικανοτήτων, τη βελτίωση του επαγγελματισμού και την υποστήριξη της αστυνομικής ανάπτυξης και μεταρρύθμισης, η παρουσία του. ΟΑΣΕ στην Αλβανία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την εδραίωση και την αποτελεσματική λειτουργία του Γραφείου Ερευνών, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα κράτη ICITAP και άλλους διεθνείς εταίρους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου