Δένδιας: Η ΕΕ να αναπτύξει ισχυρότερες σχέσεις με την Αίγυπτο

Δένδιας: Η ΕΕ να αναπτύξει ισχυρότερες σχέσεις με την Αίγυπτο

Ως μία χώρα κεφαλαιώδους σημασίας για την Ευρώπη χαρακτήρισε την Αίγυπτο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ – Αιγύπτου που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο.

Δεδομένων και των στενών δεσμών Αθήνας – Καΐρου ο Δένδιας έκανε λόγο για μία χώρα η οποία είναι «εταίρος και φίλος της ΕΕ, με την οποία οι σχέσεις πρέπει να αναπτυχθούν».

Υπογράμμισε δε την ανάγκη να στηριχθεί η Αίγυπτος στην προσπάθεια της να «αντιμετωπίσει την μεγάλη οικονομική κρίση» καθώς και την προσπάθεια του Καΐρου για την αντιμετώπιση των ζητημάτων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των γυναικών στην αιγυπτιακή κοινωνία.

Ο Δένδιας έκανε λόγο για «μία τεράστια ευκαιρία για την Ένωση η οποία δεν πρέπει με κανένα τρόπο να χαθεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Δένδιας είχε γεύμα στην Αθήνα το μεσημέρι της Κυριακής με τον αιγύπτιο ομόλογο του Σάμεχ Σούκρι, ενώ ταξίδεψαν και με το ίδιο αεροσκάφος προς το Λουξεμβούργο για να λάβουν μέρος στο Συμβούλιο.

Η Αθήνα δίνει ιδιαίτερη σημασία στις σχέσεις της με την Αίγυπτο, δεδομένων και των διαρκών προσπαθειών της Άγκυρας να εξαγοράσει το Κάιρο με στόχο νέα τετελεσμένα στο πλαίσιο του ιδεολογήματος της «Γαλάζιας Πατρίδας»

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Κοσοβάροι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές πήγαν για φιλι...
Η ιστορία των Ρωμανιωτών Εβραίων στα Ιωάννινα

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Τετάρτη 28/09/22, 12:01

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη