Το ένα τρίτο των κρουαζιερόπλοιων του κόσμου θα επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος

Το ένα τρίτο των κρουαζιερόπλοιων του κόσμου θα επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος

Σχεδόν το ένα τρίτο των παγκόσμιων κρουαζιερόπλοιων θα επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος, σύμφωνα με την Cruise Lines International Association, οι εκπρόσωποι της οποίας στο Posidonia 2022 επαίνεσαν επίσης την ελληνική δέσμευση για τον στόχο για μηδενικές εκπομπές άνθρακα και τον στόχο της ανάπτυξης εναλλακτικών καυσίμων πλοίων.

Η αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού κρουαζιερόπλοιων επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία του τρέχοντος έτους για τη χώρα, σημείωσε σε ανακοίνωσή της η CLIA: Από τα 279 κρουαζιερόπλοια των εταιρειών μελών της CLIA παγκοσμίως, τα 87 θα επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος, εκ των οποίων 47 θα αποπλεύσουν από τη χώρα. Πρόκειται για μια τάση που ξεκίνησε εν μέσω της πανδημίας, όταν η Ελλάδα ηγήθηκε της επανέναρξης των κρουαζιερόπλοιων και συνεχίζει με την ίδια δυναμική, τόνισε η CLIA.

«Το 2023 αναμένουμε να ξεπεράσουμε τον αριθμό των επιβατών του 2019», σημείωσε η Μαρία Δεληγιάννη, εθνική διευθύντρια της CLIA στην Ανατολική Μεσόγειο. «Ειδικά για την Ελλάδα, αναμένουμε σημαντική αύξηση στις επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων από φέτος κιόλας. Συνολικά 25 διαφορετικές εταιρείες κρουαζιέρων θα επισκεφθούν τη χώρα φέτος, περισσότερο από ποτέ», δήλωσε. Η Marie-Caroline Laurent, γενική διευθύντρια της CLIA στην Ευρώπη, παρευρέθηκε στο Posidonia και συναντήθηκε με ηγέτες της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

«Με μεγάλη χαρά ακούσαμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη να υποστηρίζουν τη μετάβαση του κλάδου σε μια νέα εποχή μηδενικών εκπομπών άνθρακα, αλλά και να τονίζουν την ανάγκη για ανάπτυξη και προμήθεια εναλλακτικών καυσίμων πλοίων καθώς και την ανάπτυξη επαρκών υποδομών, οι οποίες είναι κρίσιμες για το όραμά μας για καθαρή πλεύση με μηδέν άνθρακα έως το 2050», είπε ο Laurent.

Φυσικά, οι στόχοι βιωσιμότητας της CLIA είναι ευρύτεροι από τις εκπομπές καθαρού μηδενικού άνθρακα. Οι κρουαζιέρες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του βιώσιμου τουρισμού, ειδικά στην Ελλάδα, που αποτελεί κορυφαίο προορισμό κρουαζιέρων, και δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε την περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου. Για να το πετύχουμε αυτό, συνεργαστήκαμε με τις τοπικές και λιμενικές αρχές για να αξιολογήσουμε την κατάσταση βιωσιμότητας των δήμων Κέρκυρας και Ηρακλείου και να φτιάξουμε ένα σχέδιο για ένα μέλλον βιώσιμου τουρισμού. Και επεκτείνουμε αυτή την προσπάθεια και σε άλλους προορισμούς στην Ελλάδα, καθώς εξελίσσεται ως κορυφαίος προορισμός κρουαζιέρων», τόνισε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου