Εκατοντάδες ελλιπείς σελίδες από τo περιουσιακό μητρώο των Τιράνων

Εκατοντάδες ελλιπείς σελίδες από τo περιουσιακό μητρώο των Τιράνων

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Κτηματογράφησης, Αρτάν Λάμε δήλωσε το Σάββατο ότι εκατοντάδες σκισμένες και κενές σελίδες έχουν βρεθεί στα αρχεία κτηματολογίου των Τιράνων.

Σε δήλωσή του, ο Λάμε ανακοίνωσε επίσης ότι τίτλοι ιδιοκτησίας έχουν υποστεί διορθώσεις για πολλές αγροτικές περιοχές των Τιράνων. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι από εδώ και στο εξής το αρχείο ακινήτων στα Τίρανα και το Δυρράχιο θα να παρακολουθείται από κάμερες και σύστημα συναγερμού.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια σαφή εικόνα όλων των νόμιμων τίτλων ιδιοκτησίας που έχουν εκδοθεί όλα αυτά τα χρόνια. Η διευκρίνιση χρησιμεύει στην αποφυγή καταχρήσεων που διαπράχθηκαν εδώ και δεκαετίες. Αφού καταλήξαμε, όλα τα έντυπα φωτοτυπήθηκαν και σαρώθηκαν. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιήθηκε για όλα τα χωριά της επαρχίας Τιράνων. Μέχρι σήμερα έχουν καταχωρηθεί τα μισά περιουσιακά στοιχεία. Δεν υπάρχει κίνδυνος εξαφάνισης των φυσικών ορίων. Από αυτή τη στιγμή, αυτός ο κίνδυνος δεν υφίσταται πλέον. Τα μητρώα έχουν διαγραφεί. Μένει να βρει η έρευνα τις εκατοντάδες σελίδες. Υποπτεύεται ότι αντικαταστάθηκαν. Βρέθηκαν 914 διπλότυπες σελίδες. Άρα η ίδια βεβαίωση υπάρχει σε δύο σελίδες. Υπάρχουν 180 σκισμένες σελίδες. Που σημαίνει ότι δεν υπάρχει στο μητρώο, αλλά ουσιαστικά εμφανίζεται η διαγραμμένη σελίδα. Τα πιο κατεστραμμένα μητρώα είναι αυτά που σχετίζονται με αναπτυσσόμενες περιοχές της πόλης, όπως Farka, Yzberishti. Όσον αφορά την περιοχή Kamza, Vora, θα ξεχώριζα τις πόλεις, μετά το Paskuqan, το Babrru και το Domja. Ποιανού είναι η ευθύνη; Νιώθω κουρασμένος, είναι πολύ εύκολο να ρίξεις ευθύνες σε έναν αρχειοθέτη 10 ή πριν από 20 χρόνια. Θα έλεγα ότι την ευθύνη την έχει ο κάθε υπουργός, κάθε πρωθυπουργός, κάθε σκηνοθέτης, κάθε κριτής που έχει κάνει αυτό το mix mash αυτά τα χρόνια, για να πάμε μετά στον τελευταίο σύνδεσμο, δηλαδή τον υπάλληλο του αρχείου» δήλωσε ο Προϊστάμενος του Κτηματολογίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου