Η Τουρκία υποστηρίζει την πορεία της Σερβίας στην ΕΕ

Η Τουρκία υποστηρίζει την πορεία της Σερβίας στην ΕΕ

Η Τουρκία υποστηρίζει τη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας, δήλωσε την Πέμπτη στο Βελιγράδι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι η Σερβία είναι σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του Νίκολα Σελάκοβιτς, ο Τσαβούσογλου ευχαρίστησε τη Σερβία για την υποστήριξη των Τούρκων επενδυτών και πρόσθεσε ότι οι οικονομικές σχέσεις και το εμπόριο μεταξύ Σερβίας και Τουρκίας αναπτύσσονται ραγδαία.

Ο Τσαβούσογλου είπε επίσης ότι η Τουρκία πιστεύει ότι η σταθερότητα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και στα ευρύτερα Βαλκάνια είναι πολύ σημαντική και ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει μια τριμερή σύνοδο κορυφής με τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Είπε ότι εξετάζεται επίσης μια επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέτος.

Πριν από την κοινή συνέντευξη Τύπου του Σελάκοβιτς και του Τσαβούσογλου, η υπουργός Πολιτισμού και Πληροφοριών Μάγια Γκοΐκοβιτς και ο Τσαβούσογλου υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την πρόληψη του λαθρεμπορίου πολιτιστικών θησαυρών.

Σε συνάντηση με την πρωθυπουργό Ana Brnabić, ο Cavusoglu είπε ότι οι τουρκικές εταιρείες είναι ικανοποιημένες με τις επιχειρήσεις τους στη Σερβία και απασχολούν περίπου 10.000 Σέρβους εργαζομένους.

Ο Τούρκος υπουργός συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Το γραφείο Τύπου του Σέρβου προέδρου ανέφερε ότι ο Βούτσιτς είπε ότι οι δύο χώρες «έχουν κοινά οικονομικά συμφέροντα και ότι είναι σημαντικό η Τουρκία με μεγάλες επενδύσεις να βοηθήσει την ανάπτυξη λιγότερο ανεπτυγμένων περιοχών στη Σερβία».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου