Στρατηγικός επενδυτής του Ράμα λαμβάνει 242.000 τ.μ. στους Δρυμάδες

Στρατηγικός επενδυτής του Ράμα λαμβάνει 242.000 τ.μ. στους Δρυμάδες

Έκταση 242 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων δημόσιας γης θα δοθούν σε νέο στρατηγικό επενδυτή (Delta) στην περιοχή μεταξύ Δρυμάδων - Παλάσας. Η εταιρεία Delta θα κατασκευάσει ένα τουριστικό θέρετρο έκτασης 320 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, από τα οποία 242 χιλιάδες σε κρατική έκταση και τα υπόλοιπα σε ιδιωτική γη, αναφέρουν αλβανικά ΜΜΕ.

Τον Φεβρουάριο του 2021 η επιτροπή στρατηγικής επενδύσεων ενέκρινε το αίτημα της εταιρείας Delta για την κατασκευή ενός resort 440 δωματίων αρχικά, σε έκταση 62 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Η επένδυση για το έργο αυτό θα είναι 51,2 εκατ. ευρώ.

Στις 15 Ιουλίου 2021 η επιτροπή ενέκρινε τις φάσεις 2, 3, 4 και 5 του έργου Delta Falaise Resort & Village που θα επεκταθεί σε περίπου 258 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Το 90% είναι κρατική γη. Η επένδυση σε αυτές τις φάσεις ανέρχεται στα 155 εκατ. ευρώ. Αρχικά σχεδιάζεται να κατασκευαστούν 29 βίλες. Στη συνέχεια θα κατασκευαστεί ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων το οποίο θα έχει 245 δωμάτια.

Σε άλλη περιοχή θα κατασκευαστούν και άλλες βίλες, διαμερίσματα και μονάδες εξυπηρέτησης.
Η εταιρεία Delta είναι γνωστή για την πώληση υδραυλικών ειδών και πλακιδίων. Συνολικά, μόνο στα παράλια από Αυλώνα μέχρι Αγ.Σαράντα, περίπου 1,3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα κρατικής γης έχουν παραχωρηθεί σε στρατηγικούς επενδυτές. Εδώ επικεντρώνονται οι περισσότεροι επιχειρηματίες. Για να επωφεληθούν από κέρδη σε κρατικά ακίνητα και υποδομές λαμβάνουν τον τίτλο του στρατηγικού επενδυτή.

Η αντιπολίτευση ζήτησε τη σύσταση κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής για την επαλήθευση όλων αυτών των αποφάσεων, χαρακτηρίζοντας τον νόμο ως πελατειακό για να ευνοήσει μια χούφτα επιχειρηματιών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου