Την αναγνώριση του Κοσόβου ζήτησε ο Ράμα από την Ουκρανία

Την αναγνώριση του Κοσόβου ζήτησε ο Ράμα από την Ουκρανία

Μετά τη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο Volodymir Zelenksy, ο πρωθυπουργός Edi Rama είχε συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του Denyz Shmyhal.

Ο Ράμα ζήτησε από τον Ουκρανό πρωθυπουργό να αναγνωρίσει το Κόσοβο, καθώς το τελευταίο υποστηρίζει σταθερά την Ουκρανία που βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία.

«Ήρθαμε εδώ ως τρεις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε ότι τα πέντε βαλκανικά κράτη που είναι μέλη των Ηνωμένων Εθνών στάθηκαν δίπλα σας και τον δημοκρατικό κόσμο και στις τρεις ψηφοφορίες, και αυτό είναι επίσης αλήθεια, και για τη Σερβία που έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Ρωσία, όπως και για την Αλβανία που είχε λιγότερες σχέσεις ανεξαρτήτως πολέμου. Συνεχίζοντας με το Μαυροβούνιο που πορεύεται επίσης με την ευρωατλαντική συμμαχία. Θα χαρούμε να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για την ανοικοδόμηση των πόλεων εδώ. Αλλά θα ήθελα επίσης να σας υπενθυμίσω ότι υπάρχει μια άλλη χώρα στα Βαλκάνια, υπάρχουν έξι χώρες. Το Κόσοβο συμπάσχει με την Ουκρανία από την πρώτη μέρα. Η Ουκρανία δεν έχει αναγνωρίσει ακόμη το Κόσοβο, είπα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, σας είπα επίσης δημόσια ότι πρέπει να εξετάσετε την αναγνώριση γιατί αυτοί οι άνθρωποι το αξίζουν και πραγματικά απέδειξαν κάτι εξαιρετικό και στάθηκαν στην στάση της Ουκρανίας στο παρελθόν όταν το Κόσοβο βρισκόταν υπό επίθεση», είπε ο Ράμα στην ομιλία του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου