Στο Κίεβο οι πρωθυπουργοί Αλβανίας και Μαυροβουνίου

Στο Κίεβο οι πρωθυπουργοί Αλβανίας και Μαυροβουνίου

Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, έφτασαν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα και ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντριτάν Αμπάζοβιτς.

Ο Αμπάζοβιτς με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα δημοσίευσε φωτογραφίες των δύο πρωθυπουργών.

«Φτάσαμε στο Κίεβο με τον Έντι Ράμα για να προσφέρουμε ειλικρινή υποστήριξη στους πολίτες του στην υπεράσπιση του δικαιώματος για την ελευθερία. Το Μαυροβούνιο θα συνεχίσει να βοηθά την Ουκρανία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και την ανθρωπιστική καταστροφή», έγραψε ο Αμπάζοβιτς στο Twitter.

Η επίσκεψή τους εκεί έγινε έπειτα από πρόσκληση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε στις 12 Ιουνίου ότι ο αρχηγός της, Αμπάζοβιτς, είχε αποδεχτεί την πρόσκληση του Ζελένσκι.

Η Ουκρανία βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή από τις 24 Φεβρουαρίου. Επί του παρόντος, οι μάχες επικεντρώνονται στο ανατολικό τμήμα αυτής της χώρας.

Η Δύση καταδίκασε έντονα την επίθεση, τιμωρώντας τη Ρωσία με σκληρές οικονομικές και διπλωματικές κυρώσεις. Ενώ την Ουκρανία τη βοηθά με όπλα.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Ζελένσκι, εκφώνησε ομιλία ενώπιον του αλβανικού κοινοβουλίου στις 3 Μαΐου. Μιλώντας μέσω σύνδεσης βίντεο, ζήτησε από τη χώρα να κλείσει τα λιμάνια στα ρωσικά πλοία και να περιορίσει την άφιξη Ρώσων τουριστών.


Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου