Η κόλαση του ζωολογικού κήπου των Τιράνων

Η κόλαση του ζωολογικού κήπου των Τιράνων

Από τον Προμαχώνα πέρασαν σε κλουβιά μέσα σε ένα κλειστό φορτηγό λιοντάρια και τίγρεις με προορισμό, πιθανότατα τη Μύκονο. Δυστυχώς όλα έμειναν στη μετάδοση του πρώτου σκέλους της είδησης, προφανώς λόγω των εντυπώσεων που δημιουργεί. Το γεγονός ότι λιοντάρια και τίγρεις στη Μύκονο απαγορεύεται να πάνε δεν απασχόλησε κανέναν. Εκτός κι αν όποιος μετέδωσε πρώτος την είδηση τη διαστρέβλωσε ηθελημένα για να την κάνει πιο εντυπωσιακή. Και οι υπόλοιποι, απλώς ακολούθησαν.

Στις 7.30 το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας μπήκαν στην Ελλάδα από το τελωνείο του Προμαχώνα tranzit, προερχόμενα από τη Σλοβακία, δύο λιοντάρια και δύο τίγρεις έχοντας όλα τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα.

Στη συνέχεια το φορτηγό που τα μετέφερε ακολούθησε τη διαδρομή ως το τελωνείο των Ευζώνων από όπου και εξήλθαν από τη χώρα χωρίς άλλη στάση, με τελικό προορισμό την Αλβανία.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής του Τελωνείου των Ευζώνων αυτό έγινε για τεχνικούς λόγους που έχει να κάνει με τους απαραίτητους ελέγχους, από υπηρεσίες που δεν υπάρχουν σε όλα τα τελωνεία της χώρας. Αυτό και μόνον, τίποτε άλλο.

Πριν από λίγες μέρες ο δήμαρχος Τιράνων Erion Veliaj και ο πρωθυπουργός Edi Rama άνοιξαν τις πόρτες του νέου ζωολογικού κήπου που έχει ανακατασκευαστεί με 7,4 δισεκατομμύρια παλιά ALL. Πριν κλείσει για να ξανά ανοίξει ως ανακαινισμένος, είχε χαρακτηριστεί ως ο χειρότερος ζωολογικός κήπος της Ευρώπης. Ο ζωολογικός κήπος φιλοξενεί άγρια ζωή που τόσο αγαπούν τα παιδιά και ένα από αυτά είναι το λιοντάρι, ο βασιλιάς των ζώων.

Αλλά, κάτι συνέβη στο λιοντάρι εχθές το απόγευμα. Το λιοντάρι παρατηρήθηκε τυλιγμένο σε μια πράσινη τσάντα να μεταφέρεται εκτός του ζωολογικού κήπου. Αυτό το γεγονός είναι πολύ περίεργο καθώς ούτε 10 μέρες δεν πέρασαν από τότε που το λιοντάρι ήταν στον κήπο.

Ένα άλλο πολύ ανησυχητικό περιστατικό είναι αυτό της τίγρης που εθεάθη χωρίς τα πιο ισχυρά δόντια της που είναι οι μακριοί της κυνόδοντες, γεγονός που παραξένεψε τους επισκέπτες του κήπου. Τι να συμβαίνει άραγε στο νέο πλέον ζωολογικό κήπο και τι ποιότητα φιλοξενίας προσφέρεται στα άμοιρα ζώα;

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου