Διαμαρτυρία δικηγορικών συλλόγων για το νέο δικαστικό χάρτη στην Αλβανία

Διαμαρτυρία δικηγορικών συλλόγων για το νέο δικαστικό χάρτη στην Αλβανία

Το εξαγγελθέν μποϊκοτάζ των δικηγόρων έχει προκαλέσει παράλυση του δικαστικού συστήματος σήμερα στην Αλβανία. Σε πολλές πόλεις οι δικηγόροι ομόφωνα αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε ακροάσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο δικαστικό χάρτη. Ζητούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει τα αιτήματά τους.

Μόνο στην Κορυτσά σήμερα ακυρώθηκαν περίπου 37 δικαστικές ακροάσεις.

Στη Λούσνια, οι δικηγόροι κρεμούν τα μαύρα ρούχα τους στα κάγκελα του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο Φιέρι για τη συνέχεια της διαμαρτυρίας.

Ο επικεφαλής Δικηγορικού Συλλόγου της Λούσνια κάλεσε επίσης τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον νέο δικαστικό χάρτη.

Στη Λέζα, οι δικηγόροι διαδήλωσαν μπροστά στο δικαστήριο της πόλης, αντιτιθέμενοι στον νέο δικαστικό χάρτη που, σύμφωνα με τους ίδιους, καταστρέφει ολοκληρωτικά το δικαστικό σύστημα. Ακυρώθηκαν σήμερα 47 δικαστικές ακροάσεις.

Άγιοι Σαράντα - Μποϊκοτάρονται σήμερα 10 δικαστήρια Πρωτοδικείου κάτι που θα διαρκέσει μέχρι τις 17 του μηνός, αλλά αν δεν αναθεωρηθεί ο δικαστικός χάρτης λένε ότι θα υπάρξουν άλλα μέτρα. Αναφέρουν πως οι πολίτες νοτιότερα της χώρας θα έχουν το μεγαλύτερο κόστος για την αναζήτηση δικαιοσύνης.

Οι δικαστικές ακροάσεις έχουν επίσης ανασταλεί στο Ελμπασάν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου