Frontex: Τα Δ. Βαλκάνια η διαδρομή με την υψηλότερη λαθραία μεταφορά μεταναστών

14/06/22, 18:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Απότομη αύξηση κατέγραψαν τον Μάιο οι παράνομες μεταναστευτικές ροές από τα Δυτικά Βαλκάνια προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η υπηρεσία φύλαξης των συνόρων της ΕΕ Frontex.

"Τον Μάιο, ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που εντοπίστηκαν στην περιοχή υπερδιπλασιάστηκε σε 12.088", ανέφερε η Frontex σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι οι κύριες χώρες προέλευσης ήταν η Συρία και το Αφγανιστάν, σύμφωνα με το Reuters.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2022, η Frontex κατέγραψε συνολικά 40.675 παράνομες διελεύσεις στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Έτσι, η διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων αντιπροσώπευε σχεδόν το ήμισυ του συνολικού αριθμού των 86.420 παράνομων διελεύσεων που καταγράφηκαν στα σύνορα της ΕΕ κατά την περίοδο αυτή, ανέφερε η Frontex.

Ο οργανισμός δεν αναφέρθηκε στον λόγο της αύξησης των παράνομων μεταναστευτικών ροών, αλλά πρόσθεσε ότι τα περισσότερα από τα άτομα που εντοπίστηκαν βρίσκονταν στα Δυτικά Βαλκάνια για αρκετό καιρό πριν επιδιώξουν να εισέλθουν στην ΕΕ.

Οι άνθρωποι που φεύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν περιλαμβάνονται σε αυτά τα στοιχεία, ανέφερε η Frontex. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: