Αλβανία: Σκάνδαλο με το αποτυχημένο σχέδιο 3,4 εκατ. ευρώ για τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών στις εκλογές

Αλβανία: Σκάνδαλο με το αποτυχημένο σχέδιο 3,4 εκατ. ευρώ για τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών στις εκλογές

Για "ένα ακόμα σκάνδαλο" της κυβέρνησης Μπερίσα κάνει λόγο η αντιπολίτευση και μερίδα των ΜΜΕ στην Αλβανία με αφορμή την αποτυχία σχεδίου σχετικά με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών στις εκλογές της 23ης Ιούνιου, υπό την εποπτεία της Κεντρική Εφορευτικής Επιτροπής.

Αλβανία — Το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα υπέβαλε μήνυση στον εισαγγελέα, εναντίον του αρμόδιου αυτού φορέα, για τη "σπατάλη περίπου 3.4 εκατ. ευρώ του αποτυχημένου αυτού σχεδίου". Το Σοσιαλιστικό Κόμμα χαρακτήρισε την αποτυχία του σχεδίου ως μέρος των προσπαθειών για χειραγώγηση τον εκλογών εκ μέρους της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

Ο Κόλι Μπέλε, αξιωματούχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αρμόδιος για εκλογικές υποθέσεις, δήλωσε ότι "η αποτυχία του σχεδίου αυτού της ηλεκτρονικής αναγνώρισης και καταγραφής των ψηφοφόρων στα Τίρανα, ήταν εσκεμμένη".


Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή υπέγραψε πριν από έναν χρόνο συμβόλαιο με την ισπανική εταιρεία "Indra" για τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας στις βουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου. Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η ισπανική εταιρεία έπρεπε να εγκαταστήσει ηλεκτρονικές συσκευές και υπολογιστές για την καταμέτρηση ψηφοδελτίων στην περιφέρεια του Φίερι στη νότια Αλβανία.

Ενώ στην περιφέρεια των Τιράνων έπρεπε να εγκαταστήσει ειδικευμένο εξοπλισμό για την ηλεκτρονική αναγνώριση των δελτίων ταυτότητας των ψηφοφόρων. Όμως και τα δύο αυτά σχέδια στις δύο μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας απέτυχαν, προκαλώντας σοβαρό οικονομικό πλήγμα για το κρατικό προϋπολογισμο.

Αυτός είναι ο Αλβανός δράκος του Γαλατσίου
Πιπιλή και Τατσόπουλος, παρατηρητές στις εκλογές σ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη