Αλβανική βεντέτα στη Λάρισα - Φόνος εκδίκηση μετά από 20 χρόνια

Αλβανική βεντέτα στη Λάρισα - Φόνος εκδίκηση μετά από 20 χρόνια

Μαχαίρωσε θανάσιμα έναν 47χρονο ομοεθνή του στις φυλακές της Λάρισας, επειδή συγγενής του είχε σκο­τώσει στην Αλβανία τον θείο του 20 χρόνια πριν.

Για τις 24 Ιουνίου διακόπηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας, η δίκη ενός 42χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος παραπέμπεται κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, για οπλοχρησία και για κατοχή όπλου μέσα στη φυλακή.

Στις 20 Μαρτίου 2015 ο 42χρονος στις φυλακές Λάρισας «για λόγους τιμής και βεντέτας» πήρε την εκδίκησή του για έναν φόνο που είχε γίνει πριν 20 χρόνια στη χώρα του.

Ο 42χρονος, μάλιστα, αφού σκότωσε τον 47χρονο, στη συνέχεια τραυμάτισε σοβαρά άλλον ένα 46χρονο συγκρο­τούμενο, επίσης ομοεθνή του.

Σαν σενάριο από ταινία

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Ελευθερία», στο κατηγορητήριο η περιγραφή της δολοφονίας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από σενάρια αστυνομικών ταινιών:

Η δολοφονία έγινε μόλις τρεις ημέρες μετά τη μεταγωγή του 47χρονου στις Φυλακές Λάρισας. Ο 42χρονος, ενώ προηγουμένως είχε «επισκεφθεί συγκρατού­μενο στο κελί του για καφέ και για συλλογή πληροφοριών για το υποψήφιο θύμα του», επέλεξε στη συνέχεια το «κατάλληλο, τυφλό από τις κάμερες των Φυλακών» - σημείο όπου με δύο αυτοσχέδια μεταλλικά μαχαίρια «επιτέθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα» στον 47χρονο μαχαιρώνοντάς τον (και) στην καρδιά.

Ο 47χρονος «εξαιτίας των βαρύτα­των πληγμάτων του, έχασε τις αισθήσεις του» και «έπεσε στο πλα­τύσκαλο μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου της Γ πτέρυγας», «μέσα σε λίμνη αίματος, αφού προηγουμένως σύρθηκε μά­ταια προς το ισόγειο αναζητώντας βοήθεια».

Ο 42χρονος, δέκα λεπτά αργότερα με τα ίδια μαχαίρια επιτέθηκε κατά έτερου ομοεθνή του, ενός 46χρονου, τη στιγμή που αυτός βρισκό­ταν στον διάδρομο των θαλάμων κράτησή της Γ πτέρυγας.

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ οι δύο Αλβανοί διακομίσθηκαν στο Πανε­πιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, αλλά ήταν ήδη αργά για τον 47χρονο, σε αντίθεση με τον 46χρονο, ο οποίος σώθηκε μετά από χειρουργική επέμβαση.

Πίσω στις Φυλακές ο 42xpovos με «κηλίδες αίματος στα ρούχα του» και «ουλή στη δεξιά παλάμη από τη μεταλλική λάμα» (σ.σ. αυτοσχέ­διο μαχαίρι) «που χρησιμοποίησε για τη διάπραξη των εγκλημάτων του» επέστρεψε στο κελί του, όπου ανέμενε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους «για να τους παραδώσει τα δύο αυτοσχέδια μαχαίρια που κατείχε, ζητώντας επίσης από τους σωφρονιστικούς «να μην τα αγγίξει κανείς».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου