Ένας ακόμη άνθρωπος του Ράμα που ξεφεύγει από τη δικαιοσύνη

Ένας ακόμη άνθρωπος του Ράμα που ξεφεύγει από τη δικαιοσύνη

Ο Agim Kajmaku, πρώην δήμαρχος του δήμου Vore, έλυσε τα προβλήματά του με την αλβανική δικαιοσύνη πριν από δύο χρόνια, αλλά τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με την ιταλική δικαιοσύνη, μετά τη σύλληψή του από τις ιταλικές αρχές με 20 κιλά κοκαΐνης αξίας περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Ο Agim Kajmaku που προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, εξελέγη δήμαρχος στις εκλογές της 30ης Ιουνίου 2019, αλλά είχε καταδικαστεί τότε από το Δημοκρατικό Κόμμα ότι απέκρυψε την καταδίκη του στην Ελλάδα για πλαστογραφία και ότι αυτό δεν δηλώθηκε στο έντυπο αποποινικοποίησης .

Αυτό αρχικά, το αρνήθηκε ο ίδιος και ο Έντι Ράμα, αλλά αργότερα επιβεβαιώθηκε από την εισαγγελία των Τιράνων μέσω επιστολής που εστάλη στις ελληνικές αρχές ότι καταζητείται το 2003 για πλαστά χαρτονομίσματα και δεν είχε συλληφθεί μετά τη φυγή του στην Αλβανία.

Ο Agim Kajmaku αποπέμφθηκε από τη θέση του δημάρχου, αφού η μονάδα αποποινικοποίησης στην Εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του Kajmaku για πλαστογραφία του εντύπου αυτοδήλωσης και για άσκηση του καθηκόντων του μετά τη λήξη της θητείας του.

Αποδείχθηκε ότι εξαπάτησε με το έντυπο της αποποινικοποίησης, αποκρύπτοντας την ταυτότητα του ως Jorgo Toto, όνομα με το οποίο εκδιώχθηκε στην Ελλάδα.

Μετά την απόδειξη των κατηγοριών, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακάλεσε τακαθήκοντα του Kajmak, και την ίδια μέρα απέλυσε και τους δύο αντιδημάρχους, που κρίθηκαν παράνομοι από το δικαστήριο, καθώς κατηγορήθηκε επίσης ότι χρησιμοποίησε τη θέση του μετά την ελευθέρωση.

Ένταλμα έρευνας με σύλληψη στη φυλακή εξήγγειλε η Εισαγγελία της Δικαστικής Περιφέρειας Τιράνων, σε σχέση με την έρευνα σε βάρος του πολίτη Agim Kajmaku, ύποπτου για διάπραξη ποινικών αδικημάτων, κατάχρηση εξουσίας, σύμφωνα με το άρθρο 248 του Ποινικού Κώδικα, παραποίηση εντύπων. , άρθρο 190 ΠΚ και Άσκηση καθηκόντων μετά τη λήξη της θητείας, άρθρο 249 ΠΚ», ανέφερε το ένταλμα σύλληψης του Kajmak της 1ης Νοεμβρίου 2019.

Μετά από 8 μήνες φυγής, ο Agim Kajmaku συνελήφθη τον Ιούλιο του 2020, σε ιδιωτικό νοσοκομείο στα Τίρανα, όπου νοσηλευόταν για προβλήματα υγείας.

Όμως, δύο ημέρες μετά την κράτηση, ο Kajmaku αφέθηκε ελεύθερος στις 8 Ιουλίου 2020, όταν το Εφετείο άλλαξε το μέτρο του πρώτου βαθμού από «σύλληψη στη φυλακή» σε «υποχρέωση παρουσίας», συγκεκριμένα η εισαγγελέας Άρτα Μάρκου ζήτησε μετριασμό των μέτρων της ασφάλειας.

Ο Agim Kajmaku πάσχει από αρκετές ασθένειες και αυτό προφανώς έχει επηρεάσει τη χαλάρωση του μέτρου ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου