Μαθήματα ελληνικών και σεμινάρια ελληνικού πολιτισμού από την Ελληνική Κοινότητα Καταλονίας

Μαθήματα ελληνικών και σεμινάρια ελληνικού πολιτισμού από την Ελληνική Κοινότητα Καταλονίας

Η Ελληνική Κοινότητα Καταλονίας θα προσφέρει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, μαθήματα νέων ελληνικών σε ενήλικες, τα οποία θα ξεκινήσουν τον προσεχή Οκτώβριο και θα ολοκληρωθούν στις αρχές Ιουνίου του 2023. Στόχος των μαθημάτων είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή όχι μόνον με την ελληνική γλώσσα, αλλά να γνωρίσουν και την κουλτούρα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΚΚ, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα στο χώρο της Κοινότητας και θα έχουν διάρκεια από 2 έως 2,5 ώρες, ανάλογα με το επίπεδο του μαθητή.

Εκτός από το εβδομαδιαίο μάθημα της γλώσσας, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια σχετικά με τον ελληνικό πολιτισμό. Τα σεμινάρια θα ξεκινούν κάθε δύο μήνες, ξεκινώντας από τον προσεχή Νοέμβριο, μέχρι και τον Απρίλιο του 2023, ενώ σε κάθε κύκλο σεμιναρίων θα παρουσιάζεται διαφορετική θεματική ενότητα.

Επιπλέον, οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ενισχυτικά μαθήματα επαναληπτικού ή προφορικού χαρακτήρα, τα οποία προσφέρονται από το διδακτικό προσωπικό της Ελληνικής Κοινότητας Καταλονίας με σκοπό την βελτίωση της επικοινωνιακής ικανότητας των μαθητών και την ενίσχυση της επαφής τους με την ελληνική γλώσσα.

Οι προεγγραφές ολοκληρώνονται τη Δευτέρα, 13 Ιουνίου.

πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου