Τα απειλητικά tweets του Ερντογάν στα ελληνικά

Τα απειλητικά tweets του Ερντογάν στα ελληνικά

Σε μια κίνηση που δεν περίμενε κανείς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνει ακόμα περισσότερο την ένταση απευθυνόμενος όχι μόνο στους Έλληνες, αλλά και σε διεθνές ακροατήριο.

Με αναρτήσεις του στα ελληνικά και στα αγγλικά ο πρόεδρος της Τουρκίας απειλεί ευθέως και πάλι την Ελλάδα, την καλεί να συνετιστεί για να μην το μετανιώσει -όπως λέει- και μιλά για δικαιώματα στο Αιγαίο, προειδοποιώντας ότι θα κάνει χρήση τους επικαλούμενος διεθνείς συμφωνίες.

Υπενθυμίζεται ότι χτες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας. «Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλώντας τη χώρα μας να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά της και να συμμορφωθεί (!) με το Διεθνές Δίκαιο! Η Ελλάδα θα πρέπει «να αποφύγει όνειρα, πράξεις και δηλώσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα να μετανιώσει», είπε ο Τούρκος πρόεδρος!

Επίσης, δεν δίστασε να κάνει έμμεση αναφορά και στην Μικρασιατική Καταστροφή, καλώντας την Ελλάδα να… έρθει στα συγκαλά της (!) και «να μείνει μακριά από ενέργειες που θα την κάνουν να μετανιώσει και να απογοητευθεί όπως έκανε πριν από έναν αιώνα».

«Η Τουρκία δεν θα απαρνηθεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και δεν θα υποχωρήσει από την άσκηση των δικαιωμάτων της που έχουν εδραιωθεί από διεθνείς συνθήκες όσον αφορά τον εξοπλισμό νησιών», πρόσθεσε.

Σε ένα αδιανόητο κρεσέντο απειλών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε και νέα προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως μάλλον ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει… τουρισμό στα νησιά και πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί!


πηγή: newsit.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου