To CDU εναντίον Μπερίσα: Απαγορεύεται κάθε είδους συνεργασία με «Non Grata»

To CDU εναντίον Μπερίσα: Απαγορεύεται κάθε είδους συνεργασία με «Non Grata»

Για επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία βρίσκεται εδώ και 3 ημέρες ο εισηγητής για την Αλβανία στο CDU, Peter Beyer.

Σε ανάρτηση που έκανε στα κοινωνικά δίκτυα λέει ότι βρίσκεται στη χώρα μας για δύο λόγους που σχετίζονται με την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ και την κατάσταση εντός του αλβανικού δημοκρατικού κόμματος.

Όσο για το PD, ο Beyer γράφει ότι το CDU είναι σε ένωση με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και συνεργάζεται με non grata, αναφερόμενος στον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα.

Όσον αφορά την ένταξη στην ΕΕ, είπε ότι η Αλβανία δεν πρέπει να είναι θύμα του επαίσχυντου αποκλεισμού της Βουλγαρίας.

Η δημοσίευεση του Beyer:

Βρίσκομαι στα Τίρανα / Αλβανία εδώ και τρεις μέρες για υψηλές πολιτικές συνομιλίες. Στο επίκεντρο ήταν δύο θέματα:
Η ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ:
Η Αλβανία δεν πρέπει να πέσει θύμα του επαίσχυντου αποκλεισμού της Βουλγαρίας. Η Αλβανία θα πρέπει τώρα να προσκληθεί στην επόμενη διακυβερνητική διάσκεψη ως ένα ακόμη συγκεκριμένο βήμα στη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ.

Η κατάσταση του Δημοκρατικού Κόμματος, PD:
Η κοινοβουλευτική δημοκρατία της Αλβανίας χρειάζεται μια ενωμένη και ισχυρή αντιπολίτευση. Οι προσωπικές ατζέντες των ατόμων δεν πρέπει να παίζουν ρόλο εκτός ευθύνης για τη χώρα. Είναι σαφές ότι κάθε είδους συνεργασία με «persona non grata» τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο απαγορεύεται εξαρχής. Αυτή είναι μια κοινή, αδιαμφισβήτητη θέση που εκπροσωπούμε αυστηρά από κοινού με τους φίλους μας στις ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου