Συνάντηση Μέτα με μέλος του Γερμανικού Κοινοβουλίου

Συνάντηση Μέτα  με μέλος του Γερμανικού Κοινοβουλίου

Ο Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα είχε χτες συνάντηση με τον Γερμανό βουλευτή Peter Beyer, ο οποίος είναι και επικεφαλής εισηγητής για την Αλβανία στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας CDU / CSU στη γερμανική βουλή.

Σε μήνυμά του στο Facebook, συνοδευόμενο από φωτογραφίες από τη συνάντηση, ο Αλβανός αρχηγός του κράτους τόνισε ότι η Γερμανία παραμένει προσηλωμένη στην υποστήριξη της αληθινής δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Αλβανία ως καθοριστικό στοιχείο στη διαδικασία ένταξής μας στην ΕΕ.

«Είναι χαρά μου να συναντιέμαι σήμερα με τον κ. Peter Beyer, βουλευτή και ταυτόχρονα Επικεφαλής Εισηγητή για την Αλβανία στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU / CSU στο Bundestag.
Τον ευχαρίστησα για τη μεγάλη και ειλικρινή δέσμευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας CDU / CSU, καθώς και του Bundestag συνολικά για την πρόοδο της Αλβανίας στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Η δέσμευσή τους να υποστηρίξουν την αληθινή δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Αλβανία ως καθοριστικό στοιχείο στη διαδικασία ένταξής μας στην ΕΕ αξίζει ιδιαίτερης εκτίμησης, εξυπηρετώντας πλήρως τον στόχο της επίτευξης του μετασχηματισμού της χώρας προς τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Τόνισα επίσης τη σημασία της λήψης απόφασης το συντομότερο δυνατό για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, με στρατηγική σημασία για την πολιτική διεύρυνσης και για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων», γράφει ο Μέτα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου