Απαισιόδοξος ο Ράμα για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ τον Ιούνιο

Απαισιόδοξος ο Ράμα για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ τον Ιούνιο

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν φαίνεται αισιόδοξος για την έναρξη των διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο. Στην ομιλία του στη σύνοδο κορυφής «Open Balkans», ο Ράμα είπε ότι τα Βαλκάνια δεν πεθαίνουν επειδή είναι μέρος της Ευρώπης, αν και ο «γάμος» στις Βρυξέλλες φαίνεται να αναβάλλεται ξανά.

Έντι Ράμα: "Δυο λόγια για την ΕΕ και τον επόμενο γάμο. Λέω γάμο γιατί κάθε φορά που πλησιάζει η ΕΕ προετοιμαζόμαστε όπως για έναν γάμο. Έχω ξαναπεί ότι η Αλβανία δεν προετοιμάζεται πια για αυτόν τον γάμο. Αν γίνει ο γάμος, θα πάμε με casual (απλά) ρούχα.

Δεν θα ντυθούμε, δεν θα στολίσουμε, δεν θα παραγγείλουμε την καλύτερη ορχήστρα. Δεν θα ξοδέψουμε για να κάνουμε το μεγαλύτερο συμπόσιο περιμένοντας να έρθει ο γαμπρός, όταν μείνει η νύφη στην πόρτα που θα έρθει ο γαμπρός να την πάρει. Ή αν μείνει ο γαμπρός στην πόρτα σου, γιατί η νύφη λέει «έχω κι άλλη δουλειά». Αυτό είναι ακόμα χειρότερο.

Και εδώ λέω, τα Open Balkans είναι ο άντρας, ενώ Ευρώπη Ένωση είναι η νύφη. Όντας άντρας αυτό είναι χειρότερο για εμάς, που αν ήμασταν νύφη θα μας πήγαιναν πιο γρήγορα. Το να είσαι άντρας, άνθρωπος με όλα αυτά τα προβλήματα, με όλα αυτά, «Ήσουν εκεί, σκότωσες αυτό, ανατίναξες αυτό», είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Αλλά έχουμε έναν πολύ καθαρό δρόμο. Εδώ θα οικοδομήσουμε την Ευρώπη. Εδώ θα χτίσουμε τους κρατικούς μας θεσμούς, την οικονομία. Μετά όταν θέλουν να κάνουν τον γάμο, είμαστε έτοιμοι.

Γι' αυτό λέω στους φίλους της Βόρειας Μακεδονίας να μην αγχώνονται για αυτή τη γαμήλια δουλειά, γιατί αυτό το άγχος το βγάζουν και σε εμάς. Κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ σας βλέπουμε αναστατωμένους που δεν θα σας πάρει κανείς. Δεν θα σας πάρουν!

Η Βουλγαρία, που είναι άντρας από μόνη της, έχει αποδειχτεί μια όμορφη γυναίκα όπως πολλές άλλες, όπως πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά είναι και ένας άντρας με προβλήματα. Άρα η Βουλγαρία είναι μπροστά μας, εμείς οι Αλβανοί είμαστε καλά. Όταν θέλουν να κάνουν τον γάμο εδώ, μας έχουν, είμαστε έτοιμοι. «Αν δεν θέλουν, είμαστε πάλι εδώ».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου