Το ΔΚ κατηγορεί τον Ράμα για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στον άξονα Γαρδίκι - Δέλβινο

Το ΔΚ κατηγορεί τον Ράμα για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στον άξονα Γαρδίκι - Δέλβινο

Για κατάχρηση δημόσιου χρήματος κατηγορεί την κυβέρνηση Ράμα η αντιπολίτευση, σχετικά με την κατασκευή του οδικού άξονα Γαρδίκι - Δέλβινο, που ξεκίνησε με προϋπολογισμό 5,2 δισ. Λεκ (51 εκ. Ευρώ περίπου) και έχει φτάσει ήδη στα 6,7 δισ. Λεκ.

Σύμφωνα με την βουλευτή του δημοκρατικού κόμματος, Γιορίντα Ταμπάκου, από το 2018 μέχρι σήμερα είναι απαράδεκτο να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη ένας δρόμος 35 μόνο χιλιομέτρων. Ενώ μόνο πέρυσι το κόστος αυξήθηκε κατά 30% έναντι του προϋπολογισμού. Η Ταμπάκου κατηγορεί την κυβέρνηση πως αντί να φροντίζει τα συμφέροντα των πολιτών, είναι προσηλωμένη στην αύξηση των εσόδων των εργολάβων.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες για την κατασκευή του δρόμου είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2009, ωστόσο μόνο ένα τμήμα 16 χλμ είχε ολοκληρωθεί μέχρι το 2016 που ανακοινώθηκε η επανέναρξη των εργασιών.

Ο δρόμος που αποτελείται από 1 λωρίδα & ΛΕΑ ανά κατεύθυνση, περιλαμβάνει και μία σήραγγα ενός χιλιομέτρου, η οποία όπως είχε τότε κατασκευαστεί δεν πληρούσε τις νέες προδιαγραφές του έργου.

Με την ολοκλήρωση του Αυτοκινητοδρόμου Γαρδίκι - Δέλβινο, αναμένεται να μειωθεί αισθητά ο χρόνος που απαιτείται για τη διαδρομή μεταξύ Τιράνων και Αγίων Σαράντα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου