Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Δεν εμφανίζεται πουθενά περιουσία Τσάμηδων στη Θεσπρωτία

Δεν εμφανίζεται πουθενά περιουσία Τσάμηδων στη Θεσπρωτία

Δεν υπάρχουν στο ελληνικό κτηματολόγιο, απλώς είναι χαρακτηρισμένες ως δημευμένες και σχολάζουσες!

 

Στον αέρα, κυριολεκτικά, είναι οι περιουσίες των Τσάμηδων στη Θεσπρωτία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την διεκδίκησή τους. Δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα, 77 σχεδόν χρόνια μετά, με αποτέλεσμα να μην είναι καταχωρημένες στην κτηματική υπηρεσία Θεσπρωτίας. Απλά είναι χαρακτηρισμένες ως δημευμένες και σχολάζουσες.

Δημευμένες, διότι οι Τσάμηδες καταδικάστηκαν από στρατοδικεία για εγκλήματα πολέμου. Σχολάζουσες, διότι δεν αναζητούνται από τους κατόχους τους. Το νομικό αυτό κενό, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το αγγλικό δικηγορικό γραφείο, που έχει αναλάβει, για λογαριασμό των Τσάμηδων, την υπόθεση. Είναι, επίσης, ενδεικτικό του προβλήματος

που μπορεί να δημιουργηθεί, ότι ο αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης της Αλβανίας και ηγέτης της εθνικιστικής οργάνωσης "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία" Kreshnik Spahiu ζήτησε να απογραφούν οι περιουσίες των Τσάμηδων στη Θεσπρωτία από το αλβανικό κράτος.  Όπως είπε δεν έχουν απογραφεί από την Ελλάδα και θα πρέπει να το κάνει η Αλβανία. Ενώ έτσι είναι η κατάσταση με τις περιουσίες των Τσάμηδων στη Θεσπρωτία, η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας σχεδιάζει να καταργήσει την κτηματική υπηρεσία του νομού!

 

Κάτοψη

 

"Βιβλική" καταστροφή στην Χιμάρα. Απών ο Δήμαρχος ...
Η ΣΦΕΒΑ για την Εθνικότητα
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη