Δεδομένη η νίκη της Ελλάδας στην ΑΟΖ με την Αλβανία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του LSI

Δεδομένη η νίκη της Ελλάδας στην ΑΟΖ με την Αλβανία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του LSI

Ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ενσωμάτωσης της Αλβανίας (LSI), Πετρίτ Βασίλι (Petrit Vasili) και ταυτόχρονα αντιπρόεδρος αυτής της πολιτικής δύναμης σε συνέντευξή σε γνωστό αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό, απαρίθμησε μια σειρά από λόγους που αφορούν την ΑΟΖ Ελλάδας – Αλβανίας, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα θα νικήσει στο Δικαστήριο της Χάγης.

Πρώτον, ο Βασίλι ανάφερε την υψηλή διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας, δεύτερον την ελληνική τεχνογνωσία σε θέματα διεθνούς και θαλάσσιου δικαίου, τρίτον, το ασύγκριτα πολιτικό επίπεδο και τέταρτον, το ότι είναι χώρας – μέλος της ΕΕ.

«Είναι γνωστό ότι τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας στη Χάγη είναι σημαντικά υψηλά και είναι γνωστό ότι έχουμε χαθεί. Πρώτα οι διαπραγματευτικές δυνάμεις της Ελλάδας, η τεχνογνωσία μιας χώρας που σε θέματα διεθνούς δικαίου, σε θέματα θαλάσσιου δικαίου (και σε αυτό υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά ασύγκριτη με εμάς αν όχι μόνο για το αδιαμφισβήτητο πολιτικό επίπεδο που είναι γνωστό ότι είναι πολύ υψηλότερο, είναι χώρα της Ε.Ε. Έχει πολύ ισχυρότερες διαπραγματευτικές δυνάμεις, έχει πολύ υψηλότερες επιχειρηματολογικές δυνάμεις από εμάς. Είναι γνωστό ότι το επίπεδο Εμπειρογνωμοσύνης είναι τέτοιο», είπε στις δηλώσεις του.

Τέλος πρόσθεσε ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν αποτελεί εμπόδιο στα συμφέροντα της Ελλάδας.

«Και ταυτόχρονα να ξέρετε ότι σε αυτό το θέμα είμαστε σε μειονεκτική θέση και γι' αυτό η Ελλάδα αγαπάει αυτό το θέμα. Τα έχει όλα. Υπάρχει και ένας Αλβανός πρωθυπουργός που δεν είναι εμπόδιο στα συμφέροντά της αλλά είναι πρόθυμος να δώσει τα πάντα γιατί αρκεί για να τον βοηθήσει να συνειδητοποιήσει τα συμφέροντά του ώστε να παραμείνει στην εξουσία», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου