Ο Βούτσιτς ορκίστηκε να διατηρήσει το Κόσοβο σερβικό

Ο Βούτσιτς ορκίστηκε να διατηρήσει το Κόσοβο σερβικό

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ορκίστηκε πρόεδρος της Σερβίας, ξεκινώντας τη δεύτερη προεδρική του θητεία μετά τις εκλογές της 3ης Απριλίου, όπου κέρδισε τον πρώτο γύρο των τακτικών προεδρικών εκλογών με 58,59 τοις εκατό των ψήφων.

Ο Βούτσιτς, κρατώντας το δεξί του χέρι στο Σύνταγμα της Σερβίας και στο Ευαγγέλιο του Μίροσλαβ, το παλαιότερο στη Σερβία, ανάγνωσε το κείμενο του όρκου, το οποίο περιλαμβάνει αναφορά και στο Κοσσυφοπέδιο, για το οποίο είπε ότι θα προσπαθήσει να το διατηρήσει ως μέρος της Σερβίας.

«Ορκίζομαι ότι θα αφιερώσω όλες μου τις προσπάθειες στη διατήρηση της κυριαρχίας και ολόκληρου του εδάφους της Δημοκρατίας της Σερβίας, συμπεριλαμβανομένου του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων ως αναπόσπαστο μέρος της, καθώς και στην άσκηση των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, προστατεύοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους, διατηρώντας την ειρήνη και την ευημερία όλων των πολιτών».

Στη συνέχεια, υπέγραψε το κείμενο του όρκου, έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Σερβίας και υπέδειξε ποιες θα είναι οι προτεραιότητες της ηγεσίας του.

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Η Νότια Οσετία ακύρωσε το δημοψήφισμα για ένωση με...
Χαρακόπουλος: Εύφορο έδαφος στην εκστρατεία για τη...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Δευτέρα 26/09/22, 15:48

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη