Όπλα στην Ουκρανία - Για νέα «Βαλκάνια» φοβάται η Europol

Όπλα στην Ουκρανία - Για νέα «Βαλκάνια» φοβάται η Europol

Η ευρωπαϊκή αστυνομική αρχή, Europol, ανησυχεί ότι τα όπλα που μεταφέρονται επί του παρόντος από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ουκρανία μακροπρόθεσμα θα μπορούσαν να πέσουν σε λάθος χέρια.

«Μια μέρα ο πόλεμος θα τελειώσει. Θέλουμε να αποτρέψουμε μια κατάσταση όπως πριν από 30 χρόνια στον Βαλκανικό πόλεμο. Τα όπλα από αυτόν τον πόλεμο εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σήμερα από εγκληματικές ομάδες», δήλωσε η διευθύντρια της Europol Catherine De Bolle σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

Συγκαλυμμένα τρομοκρατικά κινήματα μεταξύ Ουκρανίας και ΕΕ

Για το λόγο αυτό η Europol σχεδιάζει να δημιουργήσει μια διεθνή ομάδα, να αναπτύξει στρατηγικές για να ενεργήσει σε αυτήν την κατάσταση όπως αυτή του πολέμου στην Ουκρανία. Από την άλλη πλευρά, η Europol σημειώνει επίσης τις μυστικές δραστηριότητες του κινήματος μεταξύ της Ουκρανίας και της ΕΕ γνωστών τρομοκρατών, εξτρεμιστών και έτοιμων για βία, δήλωσε ο De Bollte.

«Η κατάσταση είναι πολύ δυναμική και κατακερματισμένη και λαμβάνουμε διαφορετικά στοιχεία από τους ευρωπαίους εταίρους», είπε ο διευθυντής της ευρωπαϊκής αστυνομίας. Η Europol καταγράφει αυτή τη στιγμή αύξηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει η DW, η Europol έχει επίσης προειδοποιήσει για σημαντική αύξηση της βίας στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Τέλος, ο διευθυντής της Europol σε συνομιλία του με την «Welt am Sonntag» μιλάει για ένα επίπεδο βίας στους ευρωπαϊκούς δρόμους, που δεν έχουμε ξαναδεί και το συναντούμε στη Λατινική Αμερική.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου