Ο Στάινμαϊερ καλεί τον Πούτιν να αποσυρθεί από την Ουκρανία

Ο Στάινμαϊερ καλεί τον Πούτιν να αποσυρθεί από την Ουκρανία

Ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να αποσυρθεί αμέσως από την Ουκρανία.

«Σεβαστείτε την κυριαρχία της Ουκρανίας, σταματήστε να πολεμάτε», κάλεσε ο Στάινμαϊερ στην τελετή έναρξης της Καθολικής Συνέλευσης στη Στουτγάρδη.

«Κύριε Πούτιν, τερματίστε τα δεινά και τις καταστροφές στην Ουκρανία! Αποσύρετε τα στρατεύματά σας! Και μην αρνηθείτε τις άμεσες και σοβαρές συνομιλίες με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι», είπε.

«Ο πόλεμος του Πούτιν δεν επηρεάζει μόνο τον λαό της Ουκρανίας. Επειδή εκατομμύρια τόνοι σιτηρών έχουν εγκλωβιστεί στα θαλάσσια λιμάνια της Ουκρανίας, οι παγκόσμιες τιμές των σιτηρών έχουν αυξηθεί δραματικά», πρόσθεσε.

Επίσης ανέφερε ότι πολλές χώρες στον κόσμο απειλούνται με λιμό και θάνατο τους επόμενους μήνες, ειδικά στην Ανατολική και Νότια Αφρική, ενώ κατέληξε λέγοντας πως οι συνέπειες του πολέμου του Πούτιν πλήττουν χώρες που δεν έχουν ανακάμψει ακόμη από την πανδημία του κορωνοϊού και πλήττουν περιοχές όπου τα εδάφη στεγνώνουν και γίνονται άγονα λόγω της κλιματικής κρίσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου