Ο Κούρτι ζητά την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από την Ελλάδα

Ο Κούρτι ζητά την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από την Ελλάδα

Ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Αλμπίν Κούρτι, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, είπε πως ελπίζει ότι η Ελλάδα θα ενταχθεί στις 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, το συντομότερο δυνατό.

Μιλώντας για τις ολοένα καλύτερες σχέσεις και την εντατικοποίηση της συνεργασίας, ο Π Κούρτι είπε ότι οι συναντήσεις μεταξύ των πολιτικών της Ελλάδας και του Κοσσυφοπεδίου είναι συχνότερες το τελευταίο διάστημα. Εν τω μεταξύ, οι εξαγωγές του Κοσσυφοπεδίου στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 160 τοις εκατό.

«Η γεωγραφική εγγύτητα με την Ελλάδα, αλλά και το χαμηλό κόστος των δαπανών σε σύγκριση με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθιστά το Κοσσυφοπέδιο ελκυστικό μέρος για επενδύσεις ελληνικών εταιρειών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ηγέτης στην επιτάχυνση της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, μέχρι τώρα η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε χώρες της ΕΕ, μαζί με τη Ρουμανία, την Ισπανία, τη Σλοβακία και την Κύπρο που δεν έχουν προχωρήσει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου