Η Αλβανία εξοπλίζεται με το αντιαρματικό σύστημα «Javelin»

Η Αλβανία εξοπλίζεται με το αντιαρματικό σύστημα «Javelin»

Οι Αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα εξοπλιστούν με τα καλύτερα αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα «Javelin». Την είδηση επιβεβαίωσε ο Αλβανός υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο πανικού καθώς είναι στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

«Είναι αλήθεια, είναι στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των ενόπλων μας δυνάμεων, της αύξησης της ικανότητάς μας, της επίτευξης των στόχων της ικανότητας.

«Δεν υπάρχει απειλή, μην πανικοβάλλεστε, είμαστε στο ΝΑΤΟ, προστατευόμαστε από το άρθρο 5 της συνθήκης του ΝΑΤΟ, ο χώρος του ΝΑΤΟ είναι απαραβίαστος, αλλά φυσικά θα ακολουθήσουμε τον ρυθμό του ΝΑΤΟ για να ενισχυθούμε ως μέρος μιας αμυντικής συμμαχίας.

Τονίζω ότι το ΝΑΤΟ, όσο ισχυρό κι αν είναι, δεν αποτελεί απειλή για τον κόσμο, για τη Ρωσία, για την περιοχή, γιατί είναι μια μη επιθετική δύναμη που δεν σκοπεύει να απειλήσει αλλά στοχεύει να εγγυηθεί τη δική της άμυνα.

Ανήκουμε σε μια παγκόσμια τάξη πραγμάτων που βασίζεται σε κανόνες που πρέπει να πούμε ότι μετά τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία, έχει κλονιστεί έντονα και μας εισάγει σε μια νέα εποχή. Δεν αποτελεί έκπληξη με την έννοια ότι έχουμε επίσης πολλές άλλες διαδικασίες, άλλες αγορές ή άλλες δωρεές όπως αυτή από τον στρατηγικό μας εταίρο ή άλλους εταίρους του ΝΑΤΟ.

Επιλέγουμε χώρες του ΝΑΤΟ για ανταλλαγή, παροχή και λήψη δυνατοτήτων, εξοπλισμών, εκσυγχρονισμού των δυνάμεών μας. Δεν θεωρώ σκόπιμο να μιλήσω για αριθμούς και αριθμούς σε αυτές τις στιγμές, αλλά πρόκειται για ένα σύστημα που είναι καινοτομία, ένα σύστημα αντιαρματικών πυραύλων που είναι το καλύτερο στον κόσμο», είπε ο Αλβανός ΥΠΑΜ στις δηλώσεις του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου