Το ΕΚ ενέκρινε την έκθεση για την διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ

Το ΕΚ ενέκρινε την έκθεση για την διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ

Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η έκθεση για τη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε η εισηγήτρια για την Αλβανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Isabel Santos.

Φέρνοντας το ψηφοδέλτιο, όπου ψήφισαν υπέρ 519 από τους 599 βουλευτές, η Σάντος τόνισε ότι είναι ώρα να μπει στις διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η έκθεσή μου για τη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόλις εγκρίθηκε από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με συντριπτική πλειοψηφία. Η Ευρώπη δεν μπορεί να απογοητεύσει τον αλβανικό λαό και μια χώρα που προσπάθησε να εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα βήματα για την ένταξη. Ώρα να προχωρήσουμε σε επίσημες διαπραγματεύσεις», έγραψε η Σάντος.

Η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Αλβανία, Isabel Maria Santos, κατά τη διάρκεια της ολομέλειας του ΕΚ παρουσίασε τα πορίσματα σχετικά με την πρόοδο της χώρας στη διαδικασία ολοκλήρωσης και ζήτησε την άμεση διεξαγωγή της Πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης μεταξύ Αλβανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Didier Reynders, τόνισε την αποφασιστικότητα να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις από την Αλβανία για τη διεξαγωγή της Πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης και ζήτησε τη διεξαγωγή της Πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης με την Αλβανία το συντομότερο δυνατό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου