Το ΚΕΑΔ προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απαλοιφή της εθνικότητας

Το ΚΕΑΔ προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απαλοιφή της εθνικότητας

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα γραφεία του κόμματος στα Τίρανα ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες. Αντικείμενο της συνέντευξης ήταν η προ ημερών ανακοίνωση της απόφασης του αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, κατά την οποία ο αναγραφόμενος όρος «εθνικότητα» στα ληξιαρχεία έρχεται σε αντίθεση με το αλβανικό σύνταγμα.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ δήλωσε ρητά πως το ΚΕΑΔ θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς θεωρεί πως η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με όλες τις διεθνείς

και ευρωπαϊκές συμβάσεις. Επίσης ο κ. Ντούλες σημείωσε πως «ήταν μια απόφαση επηρεασμένη έντονα από μια ψευτο-εθνικιστική πνοή, η απόφαση αυτή  είναι ένα αυτογκόλ για τα εθνικά συμφέροντα της Αλβανίας».

 

Ωστόσο κατά τη συνέντευξη ο Ντούλες ρωτήθηκε και για τα όσα γράφτηκαν στον αλβανικό τύπο σχετικά με δηλώσεις της Μπακογιάννη και του δημποσιογράφου Σ. Λυγερού πως η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την υφαλοκρηπίδα επηρέστηκε από τουρκικά κέντρα. Ως προς αυτό ο Ντούλες απάντησε πως «επιθυμώ να επαναλάβω για άλλη μια φορά ακριβώς εκείνα τα στοιχεία επικίνδυνων επιρροών και μιας συστηματικής ολίσθησης  του Συνταγματικού Δικαστηρίου».

Να σημειώσουμε ακόμα πως προ ημερών ο πρώην πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου κ. Φεχμί Αμνπντίου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έχει καμία σχέση με τη νομιμότητα ή το νόμο, δήλωσε πως η απόφαση » ήταν από τις πιο πατριωτικές αποφάσεις, ανεξάρτητα από το γεγονός πως στη νομική ορολογία δεν μπορεί να έχει πατριωτικές αποφάσεις.»

 

 

Δερόπολη

 

Το βίντεο της συνέντευξης τύπου

{youtube}BJ-wYykOnRk{/youtube}

 

Απάντηση του «ΠΥΡΡΟΥ» στο αντισυνταγματικό δικαστή...
Αλβανική απόφαση κατά της ελληνικής μειονότητας λό...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη